e-Turizam.com

UNWTO: Izvještaj o stanju globalnog turizma za vrijeme pandemije koronavirusa

UNWTO je danas objavio šesti izvještaj o stanju glabalnog turizma i ograničenjima putovanja za vrijeme pandemije koronavirusa. Svijet se i dalje polahko prilagođava i odgovorno otvara za međunarodni turizam.

 

Od 19. jula 2020 godine, 87 destinacija (40% svih destinacija širom svijeta) sada su ublažile mjere povezane sa COVID-19 za međunarodni turizam. Ovo predstavlja povećanje za 39 destinacija od 15. juna 2020. godine

 

Međutim, 115 destinacija (53% svih destinacija širom svijeta) i dalje su svoje granice u potpunosti zatvorene zbog međunarodnog turizma. Od toga, 88 turistička odredišta ima svoje granice u potpunosti zatvorene više od 12 sedmica.

Restrikcije putovanja na globalnom nivou
Restrikcije putovanja na globalnom nivou

Zamjena potpunog zatvaranja granica sa manje restriktivnim mjerama primjećuje se uglavnom u destinacijama s većom ovisnošću o turizmu, dok turističke destinacije sa nižom ovisnošću o turizmu uglavnom održavaju svoje granice zatvorene.

 

51 destinacija (24% svjetskih turističkih destinacija) ima ograničenja putovanja već 23 sedmice, a 80 odredišta (37% svjetskih odredišta) 19 sedmica.

Izvor: e-turizam.com
Foto: UNWTO

Jasmin Mulahasanović, MA

On je osoba koja je strastvena u pomaganju ljudima, zajednicama i preduzećima da maksimalno iskoriste tehnologiju i internet marketing. Njegova posvećenost digitalnoj transformaciji kompanija je nepokolebljiva. Uvjeren je da svaka kompanija, bez obzira na veličinu ili industriju, može razviti svoj puni online potencijal.

Njegove višejezične vještine su impresivne: tečno govori engleski, njemački, turski, bosanski, srpski i hrvatski. Ova jezička raznolikost mu omogućava da efikasno radi i komunicira u različitim kulturnim kontekstima. Njegov način rada karakteriše upornost, pouzdanost i ciljno orijentisana timska igra.

Akademsko obrazovanje stekao je na renomiranom austrijskom univerzitetu IMC FH KREMS gdje magistrirao, a diplomirao je na Anadolu univerzitetu u Turskoj. Osim toga, njegovu stručnost potvrđuju i Googleovi certifikati u Google Ads, Google Analytics, Google Cloud i primjeni online marketinške strategije.

U svojoj trenutnoj ulozi radi na digitalnim projektima za različite kompanije, nastojeći maksimalno iskoristiti njihov online potencija u digitalnoj transformacijil. Njegovo veliko znanje, iskustvo i strast prema digitalnim tehnologijama i marketinškim strategijama čine ga nezamjenjivim partnerom svake moderne kompanije koja želi uspjeti u digitalnom svijetu. Vlasnik je konsultantske marketinske agencije Magaza Digital koja je visegodišnji Google Partner za Google oglašivačku mrežu, a nedavno je agencija certificirana kao Google Cloud partner.