e-Turizam.com
Avio prevoz u doba koronavirusa

Austrija ukida zabranu letova za Zapadni Balkan

Vlasti Republike Austrija će danas 1. augusta, ukinuti zabranu letova iz većine zapadno balkanskih zemalja, uključujući i iz Bosne i Hercegovine i Srbije. 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Magaza - Agecija za digitalni marketing
Magaza – Agencija za digitalni marketing

Redovni letovi za Austriju od sutra će biti dozvoljeni iz BiH, Srbije, Sjeverne Makedonije, Kosova i Crne Gore. Kako se navodi u NOTAM-u, hitnom zrakoplovnom obavještenju koje je upućeno avioprijevoznicima, zabrana zračnog prometa iz balkanskih zemalja u Austriju će biti ukinuta u ponoć 1. augusta, javlja EX-YU Aviation News.

 

Iz Wizz Aira su sredinom jula najavili da će do sredine septembra prekinuti letove na relaciji Tuzla – Beč. Mnogi se nadaju da će doći do novih ažuriranja linija.

 

Austrian Airlines, s druge strane, od danas će ponuditi usluge avioprijevoza između Sarajeva i Beča, dva puta sedmično. 

 

Air Serbia će od danas isto nastaviti s letovima na relaciji Beograd – Beč, dok će Wizz Air od 9. augusta obnoviti letove od Niša do Beča. Wizz Air će također obnoviti svoje linije iz Prištine i Ohrida do austrijske prijestolnice. Ponovo će biti uvedena i linija Podgorica – Beč. 

 

Austrija je ukinula i zabrane letova iz Velike Britanije, Švedske, Portugala, Kine, Albanije, Rumunije, Bugarske, Rusije, Bjelorusije, Ukrajine, Egipta i Irana.

 

 

Foto: Free Photos -Pixabay

 

Redakcija

e-Turizam.com je regionalni turistički web portal s najnovijim informacijama i znanjima iz područja turizma.