e-Turizam.com
oman tourism forum 2022

Oman Tourism Forum 2022

Oman Tourism Forum 2022 od strane Ministarstva baštine i turizma Omana pokrenut je u Dubai World Trade Center (DWTC) tokom Arabian Travel Market (ATM) 2022 u Dubaiju, UAE. Događaj organizira Ministarstvo baštine i turizma (MHT), u suradnji s Međunarodnim kineskim investicijskim forumom, a koordinira China Travel Online. 

Turistički forum Omana postigao je veliki uspjeh sa rekordnim brojem od preko dvije stotine delegata iz Kine, Evrope, Azije, Indije, Bliskog istoka i Omana. Bio je to najveći poslovni događaj tokom ATM-a. Cilj foruma je omogućiti zainteresiranim stranama iz industrije da istraže partnerstvo u turizmu u Omanu, na regionalnom i međunarodnom nivou.

Kina je bila jedan od ključnih elemenata ovog foruma. Forum je ušao u istoriju kao najveće okupljanje kineskih agenata tokom bankomata sa više od 50 kineskih turističkih agenata koji su prisustvovali događaju.

Događaj je vodio Njegova Ekselencija Azzan Al Busaidi, podsekretar za turizam, Ministarstvo baštine i turizma Omana. Nj.E. Azzan je rekao: „Danas smo ovdje da se fokusiramo na kinesko tržište s obzirom na strateški značaj koje ima na Omanskom turističkom forumu 2022. Kao što možda znate, Kina ima najveće izvorno turističko tržište na svijetu, sa 57 miliona u 2010. na 169 miliona odlazak turista u 2019.”

Marcus Lee, izvršni direktor China Travel Online i Oman turističkog foruma, u svom uvodnom govoru je rekao: „u postizanju Vizije 2040, postoji nekoliko ključnih pitanja za podizanje turizma Omana na viši nivo, uključujući globalno, avijacijsko, hotelsko i MICE partnerstvo.

Događaj je osnažila 22 cijenjena govornika i VIP gostiju, uključujući izvršnog direktora Omrana, najvećeg kineskog turoperatora CITS GM, izvršnog direktora aerodroma Oman, Beijing Spring Travel GM, Oman Air, China Southern Airlines GM i menadžera GSA, direktora CSCEC-a, izvršnog direktora Salam Aira, Izvršni direktor kompanije China Travel Online, izvršni direktor Orascoma, direktor kongresnog biroa Omana, izvršni direktor ICCA, predsjednik i izvršni direktor Rotana Hotels, viši potpredsjednik MINOR hotela MENA, izvršni direktor kongresnog i izložbenog centra Oman, izvršni direktor Time Hotels Group i mnogi drugi. 

Ceremonija potpisivanja memoranduma o razumijevanju između Visit Omana i Peking Spring Travela bila je vrhunac događaja. Beiing Spring travel je 3 najveća turoperatora u Kini, koji takođe posjeduje Spring avio kompaniju sa 102 aviona. Memorandum o razumijevanju potpisao je generalni direktor Visit Oman Shabib Mohamed Al-Mamari sa gospodinom Yang Yangom, generalnim direktorom Beijing Spring Travel, i Marcusom Leejem, izvršnim direktorom China Travel Online kao koordinatorom. Potpisivanju je prisustvovao Nj.E. Azzan Al Busaidi, podsekretar i izvršni direktor Omrana Hashil Bin Obaid Al Mahrouqi.

Nakon završetka panel diskusije, delegati su bili oduševljeni sesijom izvlačenja nagrada. Dodijeljeno je 9 nagrada koje su sponzorirali Oman Air, Salam Air, Minor hoteli i Rotana hoteli.

Saada Abdullah Al Harthi, direktorica poslovnog razvoja, Ministarstvo nasljeđa i turizma je održala završnu riječ i zahvalila se delegatima na učešću.

Forum pokazuje snažnu posvećenost Ministarstva baštine i turizma Omana da istražuje partnerstva sa zainteresovanim stranama u industriji i poželi dobrodošlicu turistima iz regionalnih i međunarodnih destinacija.

Redakcija

e-Turizam.com je regionalni turistički web portal s najnovijim informacijama i znanjima iz područja turizma.