e-Turizam.com
e-Turizam.com

Pravila o zaštiti privatnosti – Privacy Policy

Ova Pravila o zaštiti privatnosti web portala “e-Turizam.com” opisuju kako  prikupljamo, obrađujemo i upotrebljavamo vaše podatke, uključujući i lične/osobne podatke, u vezi s vašim pristupom i korištenjem web portala www.e-turizam.com.


Naše usluge ponekad sadrže linkove na usluge drugih kompanija(e.g. Google). Te kompanije imaju vlastita pravila o zaštiti privatnosti i korištenju kolačića, stoga imajte na umu da će informacije koje na taj način dajete, biti regulisane njihovim pravilima. Svakako provjerite i njihova pravila o zaštiti privatnosti, kako biste znali kako će upotrebljavati vaše podatke.

Čvrsto smo predani čuvanju informacija o vama i vašoj porodici. Naš tim poduzima sve razumne napore kako bismo brinuli o vašoj informacijskoj sigurnosti i privatnosti. Istovremeno, nijedna usluga ne može biti potpuno sigurna – ako imate razloga da mislite da su vaš korisnički račun ili lični podaci izloženi riziku, na primjer, ako je neko mogao saznati vašu lozinku, odmah nam se javite, putem mail adrese info@e-turizam.com

Popunjavanjem naših obrazaca za registraciju (na primjer putem naših web stranica ili mobilnih aplikacija (“aplikacije”) ili kontinuiranim korištenjem naših usluga, pristajete na korištenje vaših osobnih podataka u skladu s ovim pravilima.

Voditelj obrade podataka je Magaza e.U., Helene-Lieser-Platz 3/4/22, 1230 Wien.

1. PODACI KOJE PRIKUPLJAMO

Postoje tri opće kategorije informacija koje prikupljamo.

1.1 Informacije koje nam dajete

1.1.1 Informacije nužne za korištenje e-Turizam.com i e-Turizam.com oglasa

Tražimo i prikupljamo sljedeće lične podatke o vama, kada se registrujete kao korisnik portala i foruma e-Turizam.com. Ove informacije su neophodne za odgovarajuću provedbu ugovora između vas i nas i omogućuju nam da ostvarujemo naše pravne i zakonske obveze. Ove informacije ne dijelimo s trećim osobama, osim u izuzetnim slučajevima, i samo uz vaš izričiti pristanak. Bez pružanja navedenih informacija možda vam nećemo moći pružiti sve tražene usluge.

Informacije za otvaranje korisničkog računa – kada se prijavite kao korisnik portala i foruma e-Turizam.com, zahtjevamo određene informacije kao što su: vaše ime, prezime, adresa e-pošte i datum rođenja i sl.

Komunikacije s e-Turizam.com i ostalim korisnicima portala i foruma – kada komunicirate s ovlaštenim osobama e-Turizam.com portala ili foruma ili koristite stranicu e-Turizam.com za komunikaciju s drugim korisnicima, prikupljamo informacije o vašoj komunikaciji i svim informacijama koje ste, na taj način, odlučili pružiti.

1.1.2 Podaci koje ste nam poslali

Možete nam poslati i neke dodatne lične podatke kako bismo uspostavili bolji korisnički doživljaj. Ove se dodatne informacije obrađuju na temelju vašeg pristanka.

Dodatne informacije o korisničkom računu – možete odabrati pružanje dodatnih informacija, kao dio vašeg korisničkog računa. Neke od tih informacija navedenih u postavkama računa dio su vaše stranice javnog profila i bit će javno vidljive drugima.

Drugi podaci – možete nam dati i druge informacije, prilikom popunjavanja obrazaca, provođenja pretraživanja, ažuriranja ili dodavanja informacija vašem korisničkom računu, odgovaranja na ankete, objavljivanja na forumima, sudjelovanja u promocijama ili korištenja drugih aktivnosti e-Turizam.com.

1.2 Informacije koje automatski prikupljamo prilikom vašeg korištenja portala i foruma e-Turizam.com

Kada koristite  portal i forum e-Turizam.com, automatski prikupljamo neke informacije, uključujući lične podatke, o uslugama koje koristite i načinu na koji ih upotrebljavate. Ove informacije potrebne su za odgovarajuće izvršenje ugovora između vas i nas, kako bismo postupali u skladu sa našim pravnim i zakonskim obvezama i imajući u vidu naš legitiman interes za pružanje i poboljšanje usluga e-Turizam.com.

Informacije o geografskoj lokaciji – kada koristite određene usluge e-Turizam.com, možemo prikupiti informacije o vašoj preciznoj ili približnoj lokaciji, kako je ona određena podacima poput vaše IP adrese ili GPS-a mobilnog uređaja, kako bi vam pružili bolji korisnički doživljaj. Većina mobilnih uređaja omogućuje vam da upravljate ili onemogućite upotrebu usluga lokacije za aplikacije, u meniju postavki uređaja. e-Turizam.com može prikupljati te podatke čak i kada ne upotrebljavate aplikaciju, ako je ta veza omogućena putem vaših postavki ili dozvola za uređaj.

Informacije o načinu korištenja e-Turizam.com – prikupljamo informacije o vašim interakcijama putem e-Turizam.com, kao što su stranice ili sadržaj koji pregledavate, pretraživanja za Ispis i druge radnje na portalu ili forumu.

Zapisnik podataka i podataka o uređaju – automatski prikupljamo podatke o zapisima i podatke o uređaju, kada pristupate i koristite e-Turizam.com, čak i ako niste stvorili korisnički račun ili niste prijavljeni. Ti podaci uključuju, između ostalog, pojedinosti o tome kako ste koristili e-Turizam.com (uključujući ako ste kliknuli na veze na aplikacije trećih strana), IP adresu, datume i vremena pristupa, podatke o hardveru i softveru, informacije o uređaju, informacije o događajima uređaja, jedinstvene identifikatore i podatke o kolačićima.

Kolačići i slične tehnologije – koristimo kolačiće i druge slične tehnologije, kao što su web-svjetionici, pikseli i identifikatori mobilnih uređaja. Možemo dopustiti i našim poslovnim partnerima da koriste ove tehnologije praćenja na e-Turizam.com ili angažirati druge da prate vaše ponašanje u naše ime. Više informacija o našoj upotrebi ovih tehnologija potražite u našim pravilima o kolačićima.

1.3 Informacije koje prikupljamo od trećih strana
e-Turizam.com može prikupljati informacije, uključujući i osobne podatke, koje drugi pružaju o vama, kada koriste e-Turizam.com ili dobivaju informacije iz drugih izvora i kombiniraju ih s informacijama koje prikupljamo putem e-Turizam.com. Ne kontroliramo, ne nadziremo i ne odgovaramo za način na koji treće osobe koje pružaju vaše podatke obrađuju te podatke, a bilo koji zahtjev za informacijama o otkrivanju vaših osobnih podataka treba uputiti trećim stranama.

Usluge treće strane – ako povezujete, povežete se ili se prijavite na e-Turizam.com putem usluga treće strane (npr. Facebook), treća strana može nam poslati podatke kao što su registracija i informacije o profilu te usluge. Ove informacije variraju i kontrolirani su od treće strane ili su na to ovlašteni putem vaših postavki privatnosti u toj usluzi.

Ostali izvori – u opsegu dopuštenom primjenjivim zakonima, možemo primiti dodatne informacije o vama, kao što su demografski podaci ili podaci potrebni za otkrivanje prijevara, od pružatelja usluga trećih strana i/ili partnera te ih kombinovati s našim podacima o vama. Možemo primati informacije o vašim iskustvima i interakcijama s našim partnerskim oglasnim mrežama.

2. KAKO KORISTIMO INFORMACIJE KOJE PRIKUPLJAMO

Upotrebljavamo, pohranjujemo i obrađujemo informacije, uključujući i lične podatke, sa svrhama razumijevanja, poboljšanja i razvoja e-Turizam.com, mjerenja i poboljšanja oglašavanja i marketinga, stvaranja i održavanja pouzdane i sigurnije okoline te sa svrhom ostvarivanja naših pravnih i zakonskih obveza.

2.1 Pružanje usluga, poboljšanje i razvoj e-Turizam.com

Omogućujemo vam pristup i korištenje e-Turizam.com;
Omogućujemo vam komuniciranje s drugim korisnicima;
Djelujemo, štititimo, poboljšavamo i optimiziramo e-Turizam.com i vaše korisničko iskustvo, na primjer obavljanjem analiza i provođenjem istraživanja;
Pružamo vam korisnička podršku;
Šaljemo vam poruke o uslugama ili korisničkoj podršci, ažuriranja, sigurnosna upozorenja i obavijesti o računu;
Da bismo bili u mogućnosti pružati kvalitetnu uslugu, zaštititi, poboljšati i optimizirati e-Turizam.com te personalizirati i prilagoditi vaše korisničko iskustvo (kao što su prijedlozi za unos ili rangiranje rezultata pretraživanja), možemo provoditi profiliranje na temelju vaših interakcija s e-Turizam.com, historijom pretraživanja i pročitanih članaka, podataka o vašem profilu i postavkama te drugih sadržaja koji ste poslali e-Turizam.com.

Obrađujemo ove informacije s obzirom na naš legitimni interes za funkcionisanje i poboljšanje e-Turizam.com i iskustva naših korisnika, kao i kada je to potrebno radi odgovarajuće provedbe ugovora s vama.

2.2 Stvaranje i održavanje pouzdanog i sigurnijeg okruženja

Otkrivanje i sprečavanje prijevara, neželjene pošte, zloupotrebe, sigurnosnih incidenata i drugih štetnih aktivnosti;
Provodimo sigurnosne istrage i procjenu rizika;
Provodimo provjeru podataka ili identifikacijskih podatka;
Pridržavamo se naših zakonskih obveza;
Provedimo naša Pravila korištenja i druga pravila;
U vezi s gore navedenim aktivnostima, možemo provesti profiliranje na temelju vaših interakcija s e-Turizam.com, vašim informacijama o korisničkom računu i ostalim sadržajima koje dostavite e-Turizam.com te na temelju informacija dobivenih od trećih strana. U ograničenim slučajevima, automatizirani procesi mogu ograničiti ili obustaviti pristup e-Turizam.com, ako takvi procesi otkriju korisnika ili aktivnosti za koje smatramo da predstavljaju sigurnosni ili drugi rizik za e-Turizam.com, druge korisnike ili treće strane.

Ove informacije obrađujemo s obzirom na naš legitimni interes u zaštiti e-Turizam.com, kako bismo mjerili adekvatnu provedbu naših obveza prema vama i u skladu s primjenjivim zakonima.

2.3 Pružanje, prilagodba, mjerenje i poboljšanje oglašavanja i marketinga

Šaljemo vam promotivne poruke, oglase i druge informacije koje bi vam mogle biti od interesa na temelju vaših preferencija (uključujući informacije o najnovijim vijestima, e-Turizam.com ili partnerskim kampanjama i uslugama) i oglase društvenih mreža, putem platformi društvenih mreža, kao što su Facebook ili Google, ili putem naših partnera u oglašavanju;
Prilagođavamo, mjerimo i poboljšavamo naše oglašavanje;
Upravljamo programima preporuka, nagradama, anketama, nagradnim igrama, natjecanjima ili drugim promotivnim aktivnostima ili događajima, koje sponzorira ili kojima upravlja e-Turizam.com, njegovi partneri ili treće strane.
Provodimo profiliranje vaših osobina i preferencija (na temelju informacija koje ste nam dali, vaše interakcije s e-Turizam.com, informacija dobivenih od trećih strana i vaše povijesti pretraživanja, da vam šaljemo poruke, oglase i druge relevantne informacije koje mislimo da bi vam mogli biti od interesa;

Obrađujemo prikupljene podatke za svrhe navedene u ovom odjeljku, s obzirom na naš legitimni interes za obavljanje marketinških aktivnosti, kako bismo vam ponudili proizvode ili usluge koje bi mogle biti dijelom vaših interesa.

2.4 Kontaktiranje

Možemo upotrijebiti vaše podatke kako bismo vas kontaktirali o različitim stvarima, kao što su:
obavijesti o promjenama pravila e-Turizam.com i Uslova korištenja;
provjeravanje o uslugama ili aktivnostima za koje ste se prijavili;
odgovoriti vam kada ste nas kontaktirali ili odgovoriti na vaš komentar ili pritužbu;
slanje obavijesti na vašem uređaju ako ste ih odabrali u svojim postavkama
Kontaktirat ćemo vas samo kada je to potrebno ili kada nam date svoje dopuštenje.

3. DIJELJENJE I OTKRIVANJE

Nikada nećemo prodavati vaše lične podatke. Dijelimo ih s drugima na sljedeće načine:

3.1 Uz vašu saglasnost

Tamo gdje ste dali saglasnost, dijelimo vaše podatke, uključujući i lične podatke, kako je opisano u trenutku pristanka, kao što je slučaj kada ovlastite aplikaciju ili web stranicu treće strane za pristup vašem Korisničkom računu ili kada sudjelujete u promotivnim aktivnostima koje provode partneri e-Turizam.com ili treće strane.

3.2 Profili, oglasi i druge javne informacije

e-Turizam.com i e-Turizam.com forum vam omogućuju objavljivanje informacija, uključujući i lične podatke, koje su vidljive široj javnosti. Na primjer:
Dijelovi vašeg javnog korisničkog računa na e-Turizam.com i e-Turizam.com forumu – kao što su vaše ime, opis i grad, javno su vidljivi drugima;
Stranice s oglasima javno su vidljive i uključuju informacije kao što su opis
Ako pošaljete sadržaj u zajednicu ili forum za raspravu, blog ili društvenu medijsku poštu ili koristite slično na e-Turizam.com, taj je sadržaj javno vidljiv;
Kada nešto javno objavite, poput objavljivanja komentara koje javnost može vidjeti.
•   
Na temelju našeg legitimnog interesa za promociju e-Turizam.com, možemo prikazati dijelove e-Turizam.com (npr. Vaš komentar) na web stranicama kojima upravljaju poslovni partneri e-Turizam.com.

Informacije koje javno podijelite na e-Turizam.com mogu se indeksirati pomoću tražilica treće strane. U nekim slučajevima možete isključiti ovu značajku u postavkama računa. Ako promijenite postavke ili sadržaj koji se javno prikazuje te tražilice možda neće ažurirati svoje baze podataka. Ne kontroliramo praksu tražilica trećih strana i oni mogu koristiti spremišta koja sadrže vaše zastarjele podatke.

3.3 Usklađenost sa zakonom, odgovaranje na pravne zahtjeve, sprječavanje štete i zaštita naših prava

e-Turizam.commože objaviti vaše podatke, uključujući i lične podatke, sudovima, policijskim tijelima ili vladinim tijelima ili ovlaštenim trećim stranama, ako i u onoj mjeri u kojoj smo zakonski obvezani ili je to zakonski dopušteno, ili ako je takvo otkrivanje razumno potrebno radi: (i) udovoljavanja našim zakonskim obvezama, (ii) pravnih postupaka i odgovora na tvrdnje uperene protiv e-Turizam.com, (iii) odgovaranja na provjerene zahtjeve, vezane za kaznene istrage ili navodnu ili sumnjivu ilegalnu aktivnost ili bilo koju drugu aktivnost koja nas ili naše korisnike može izložiti odgovornosti za štetu, (iv) provođenja i upravljanja našim Uslovima korištenja ili drugim ugovorima s korisnicima, ili (v) zaštite prava, imovine ili osobne sigurnosti e-Turizam.com, njegovih zaposlenika, korisnika ili članova javnosti.
Tamo gdje je to prikladno, možemo obavijestiti korisnike o takvim pravnim zahtjevima, osim ako: (i) je takva obavijest zabranjena sama po sebi, sudskim nalogom ili primjenjivim zakonom, ili (ii) smatramo da bi obavještavanje bilo uzaludno, neučinkovito, stvaralo rizik od povrede ili tjelesne ozljede pojedincu ili grupi, ili stvaralo ili povećavalo rizik od prijevare prema našim korisnicima. U slučajevima u kojima postupamo u skladu sa zakonskim zahtjevima, bez prethodne obavijesti iz tih razloga, pokušat ćemo obavijestiti tog korisnika o zahtjevu, nakon što je ispunjen i kada, u dobroj vjeri, utvrdimo da u tome više nismo spriječeni.

3.4 Pružatelji usluga

e-Turizam.com koristi različite pružatelje usluga i tehnologije trećih strana (npr. Google, Facebook i sl.) koje nam pomažu pružati usluge vezane uz e-Turizam.com. Neke kompanije koje nam pružaju usluge nalaze se izvan Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Europske unije. To dopuštamo samo ako smo zadovoljni njihovom razinom sigurnosti pri zaštiti podataka. Kada nam dajete svoje podatke, imajte na umu da bi se oni mogli prenijeti, pohraniti ili obrađivati na lokaciji izvan Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i EEA.
Ne prodajemo vaše podatke nikome i to nećemo nikada raditi.
Pružamo zbirne statističke podatke i uvide koji pomažu ljudima i kompanijama razumjeti kako ljudi reagiraju na njihove objave, ponude, stranice i drugi sadržaj na e-Turizam.com i izvan njega.

3.4.1 Oglašivači

Oglašivačima pružamo izvješća o vrstama ljudi koji vide njihove oglase i o učinku njihovih oglasa, ali ne dijelimo podatke koji vas osobno identificiraju (podaci kao što su vaše ime ili adresa e-pošte, koji se sami mogu upotrijebiti kako bi vas se kontaktiralo ili identificiralo) osim ako nam date dopuštenje. Na primjer, pružamo opće demografske podatke i podatke koji zanimaju oglašivače (na primjer, da je oglas vidjela osoba koja živi u Sarajevu) kako bismo im pomogli bolje razumjeti njihovu publiku. Također potvrđujemo koji su oglasi na e-Turizam.com doveli do kupnje ili aktivnosti u vezi s oglašivačem.

3.4.2 Partneri za mjerenja

Dijelimo podatke o vama s društvima koja ih agregiraju kako bi pružila analitička i mjerna izvješća nama i našim partnerima.

3.4.3 Prodavatelji i pružatelji usluga

Pružamo podatke i sadržaj prodavateljima i pružateljima usluga koji podržavaju naše poslovanje, na primjer pružanjem usluga tehničke infrastrukture, analizom načina upotrebe naših proizvoda, pružanjem korisničke podrške, omogućavanjem plaćanja ili provedbom anketa.

3.4.4 Tijela za provedbu zakona ili pravni zahtjevi

Kada je to nužno radi pridržavanja zakonskih odrebi, dijelimo vaše podatke s tijelima za provedbu zakona ili na temelju pravnih zahtjeva.

3.5 Društvene mreže

Tamo gdje je dopušteno prema primjenjivom zakonu, možemo koristiti određene ograničene osobne podatke o vama kako bismo ih podijelili s platformama društvenih ili drugih mreža, kao što su Facebook ili Google, radi generiranja potencijalnih kupaca, privlačenja prometa na naše web stranice ili drugog načina promoviranja naših usluga ili e-Turizam.com općenito. Ove se aktivnosti obrade temelje na našem legitimnom interesu za obavljanje marketinških aktivnosti, kako bismo vam ponudili proizvode ili usluge koji mogu biti dijelom vašeg interesa.
e-Turizam.com ne kontroliše niti nadzire društvene medijske platforme s kojima možemo dijeliti vaše osobne podatke. Stoga sva pitanja o načinu na koji vaš davatelj usluga platforme društvenih medija obrađuje vaše lične podatke treba uputiti takvom pružatelju usluga.

3.6 Poslovni transferi

Ako se Magaza e.U. obaveže ili budu uključen u bilo koji postupak spajanja, pripajanja, stjecanja, reorganizacije, prodaje imovine ili stečajnog postupka, tada možemo prodati, prenositi ili dijeliti dio ili cjelokupnu našu imovine, uključujući vaše podatke koji su vezani uz takvu transakciju ili u pokušaj takve transakcije (npr. due diligence). O tome ćemo vas obavijestiti prije prijenosa vaših ličnih podataka i prije nego što vaši osobni podaci budi podložni drugačijim pravilima o zaštiti privatnosti.

3.7 Skupni podaci

Možemo također dijeliti agregirane/skupne informacije (informacije o našim korisnicima koje kombiniramo tako da više ne prepoznaju ili ne referiraju pojedinačne korisnike) i druge anonimne informacije za regulatornu usklađenost, analizu tržišta, demografsko profiliranje, marketing i oglašavanje te u druge poslove svrhe.

4. OSTALE VAŽNE INFORMACIJE

4.1 Analiza vaših komunikacija

Možemo pregledati, skenirati ili analizirati vaše komunikacije na e-Turizam.com ili na stranicama e-Turizam.com na društvenim mrežama, za prevenciju prijevara, procjenu rizika, usklađenosti s propisima, istraživanje, razvoj proizvoda i korisničku podršku. Na primjer, kao dio naših prevencijskih napora, skeniramo i analiziramo poruke kako bismo zaštitili podatke o kontaktima i reference na druge web stranice. U nekim ćemo slučajevima možda skenirati, pregledati ili analizirati poruke kako bismo ispravili, poboljšali i proširili ponudu proizvoda. Koristimo automatizirane metode gdje je razumno moguće. Međutim, ponekad ćemo morati ručno pregledati neke komunikacije, kao što su slučajevi radi provjera prijevara i korisničke podrške ili kako bismo procijenili i poboljšali funkcionalnost automatiziranih alata. Nećemo pregledavati, skenirati ili analizirati vaše komunikacije kako bismo vam poslali marketinške poruke treće strane, a nećemo niti prodavati recenzije niti analize tih komunikacija.
Te se aktivnosti provode na temelju našeg legitimnog interesa za osiguravanje usklađenosti s primjenjivim zakonima i našim Uvjetima, sprječavanje prijevara, promicanje sigurnosti i poboljšanje i osiguravanje odgovarajuće izvedbe naših usluga.

5. PARTNERI TREĆIH STRANA

e-Turizam.com može sadržavati veze s web stranicama ili uslugama trećih strana, kao što su integracije trećih strana ili druge usluge treće strane (“partneri treće strane”). Ovi partneri treće strane imat će svoja pravila o prikupljanju, korištenju i otkrivanju informacija. Preporučujemo da pregledate pravila o privatnosti drugih web stranica koje posjećujete.

6. VAŠA PRAVA

Za sva pitanja i ostvarivanje prava navedenih u ovom odjeljku možete nam se obratiti slanjem elektroničke pošte na adresu info@e-turizam.com. Imajte na umu da vas možemo tražiti da potvrdite svoj identitet, prije poduzimanja daljnjih radnji na vaš zahtjev.

6.1 Upravljanje vašim informacijama

Možete pristupiti i ažurirati neke svoje podatke putem postavki korisničkog računa. Ako ste odabrali povezivanje na e-Turizam.com putem aplikacije treće strane, kao što je Facebook ili Google, možete promijeniti postavke i ukloniti dozvolu za aplikaciju mijenjanjem postavki računa. Vi ste odgovorni za čuvanje vaših osobnih podataka ažuriranim.

6.2 Ispravak netačnih ili nepotpunih podataka

Imate pravo zatražiti da ispravimo netočne ili nepotpune lične podatke o vama (a koje ne možete ažurirati na vašem korisničkom računu).

6.3 Zadržavanje i brisanje podataka

Općenito zadržavamo vaše lične podatke koliko god je to potrebno za izvršenje ugovora između vas i nas i kako bismo poštovali naše zakonske obveze.

6.4 Dostavljanje pritužbi

Imate pravo podnijeti pritužbe na aktivnosti obrade podataka od strane e-Turizam.com, pred nadležnim tijelima za zaštitu podataka. Ukoliko želite da se vaši podaci uklone, potrebno je podnijeti zahtjev na info@e-turizam.com

7. SIGURNOST

Kontinuirano provodimo i ažuriramo administrativne, tehničke i fizičke mjere sigurnosti kako bismo zaštitili vaše podatke od neovlaštenog pristupa, gubitka, uništenja ili izmjene. Ako znate ili imate razloga vjerovati da su vaši podaci za uspostavu korisničkog računa izgubljeni, ukradeni, zloupotrebljeni ili na drugi način ugroženi ili, u slučaju bilo kakve stvarne povrede ili sumnje na neovlaštenu upotrebu vašeg korisničkog računa, odmah nas kontaktirajte.

8. PROMJENE OVIH PRAVILA

e-Turizam.com i e-Turizam.com forum zadržavaju pravo izmjene ovih Pravila o zaštiti privatnosti, u bilo kojem trenutku, u skladu s ovom odredbom. Ako promijenimo ova Pravila, objavit ćemo izmijenjena Pravila o zaštiti privatnosti na web stranicama e-Turizam.com i ažurirati datum zadnje izmjene. Ako se ne slažete s izmijenjenom Pravilima o zaštiti privatnosti, možete otkazati svoj račun. Ako ne otkažete svoj račun prije datuma kada izmjenjena Pravila o zaštiti privatnosti stupaju na snagu, vaš daljnji pristup i korištenje e-Turizam.com bit će podložno revidiranim Pravilima o zaštiti privatnosti.

9. KONTAKTIRAJTE NAS

Ako imate bilo kakvih pitanja ili pritužbi u vezi s ovim Pravilima o zaštiti privatnosti ili našim postupcima obrade vaših podataka, možete nam poslati e-poštu ili nas kontaktirati na:

Magaza e.U.
Helene-Lieser-Platz 3/4/22, 1230 Wien
e-mail: info@e-turizam.com

POLITIKA KORIŠTENJA KOLAČIĆA

1. Što su kolačići i tehnologije praćenja?

Kolačići (engl. cookies) su mali paketi podataka koji se upotrebljavaju za pohranu i primanje anonimnih identifikatora te drugih podataka o računalima, telefonima i ostalim uređajima. Druge tehnologije, uključujući podatke koje pohranjujemo u web-pregledniku ili na uređaju, identifikatore povezane s uređajem i drugi softver, upotrebljavaju se za slične svrhe. U ovim pravilima sve te tehnologije nazivamo „kolačićima”.

Kolačići nam pomažu pružati, zaštititi i poboljšati naše proizvode, primjerice personalizacijom sadržaja, prilagođavanjem i mjerenjem oglasa te omogućavanjem sigurnijeg okruženja. Premda se kolačići koje upotrebljavamo mogu povremeno mijenjati u skladu s poboljšanjima i ažuriranjima, upotrebljavamo ih za sljedeće svrhe:
kako bi se sjetili informacija o vama, tako da nam ih ne morate ponovno davati;
kako biste mogli ostati prijavljeni, čak i na različitim uređajima;
kako bi nam pomogli da shvatimo kako ljudi koriste naše usluge i kako bismo ih mogli poboljšati;
da bismo zaštitili vaš korisnički račun i podatke;
kolačići nam pomažu prikazivati oglase i davati preporuke za poduzeća i druge organizacije osobama koje bi mogle biti zainteresirane za njihove proizvode, usluge ili ciljeve.
kako bi nam pomogli da prilagodimo i personaliziramo e-Turizam.com, sjećajući se vaših preferencija i postavki;
•    Podaci pohranjeni korištenjem kolačićana e-Turizam.com i e-Turizam.com forumu ne sadrže lične detalje iz kojih bi se mogao utvrditi identitet korisnika.

2. Postoje različite vrste kolačića:

2.1 Kolačići prve strane

Ove kolačiće postavlja web stranica koju posjećujete. I samo ih ta web stranica može čitati.

2.2 Kolačići treće strane

Ove kolačiće postavlja netko drugi, a ne vlasnik web stranice koju posjećujete. e-Turizam.com može sadržavati sadržaje drugih stranica koji mogu postaviti svoje kolačiće. Također, ako podijelite link na portalu e-Turizam.com, usluga na kojoj ga dijelite (na primjer, Facebook) može postaviti kolačić u vašem pregledniku. Nemamo kontrolu nad kolačićima treće strane – možete ih isključiti, ali ne putem nas.

2.3 Kolačići sesije

Ovi kolačići traju samo onoliko dugo koliko traje vaša mrežna sesija i nestaju s vašeg računala ili uređaja prilikom zatvaranja preglednika.

2.4 Trajni kolačići

Ovi kolačići ostaju na vašem računalu ili uređaju i nakon što zatvorite preglednik, a traju onoliko vremena koliko je određeno u kolačiću. Upotrebljavamo trajne kolačiće kada trebamo znati tko ste duže od jedne sesije pregledavanja. Na primjer, upotrebljavamo ih kako bi se sjetili vaših postavki i sljedeći put kada nas posjetite.

2.5 Neophodni kolačići

Ovi kolačići omogućuju vam korištenje različitih dijelova e-Turizam.com. Bez njih vam ne možemo pružiti usluge koje ste tražili. Neki primjeri kako upotrebljavamo ove kolačiće su: kada se prijavite na e-Turizam.com, da bismo se sjetili stvari koje ste već učinili, na primjer – teksta koji ste unijeli u obrazac za registraciju, pa će i dalje biti tamo kada se vratite na stranicu. Također, pomaže nam da se sjećamo sigurnosnih postavki koje utječu na pristup određenom sadržaju.

2.6 Funkcionalni kolačići

Oni nam pomažu da prilagodimo e-Turizam.com, sjećajući se vaših preferencija i postavki. Na primjer, da se sjetimo vašeg omiljenog sadržaja, da vam ne prikazujemo iste poruke koje se odnose samo na nove posjetitelje ili da se sjetimo nekih drugih postavki.

2.7 Kolačići izvedbe

To nam pomaže da shvatimo kako posjetitelji koriste e-Turizam.com, kako bismo se mogli poboljšati. Oni nam pomažu da isprobavamo različite ideje. Ponekad angažujemo i druge kompanije da analiziraju kako posjetitelji koriste e-Turizam.com. Te tvrtke mogu postaviti vlastite kolačiće izvedbe. Neki primjeri kako upotrebljavamo ove kolačiće su: prikupljanje podataka o najčešćim posjetiteljima e-Turizam.com, kako bismo mogli poboljšati naše online usluge ili kako bismo se pobrinuli da web-lokacija ispravno funkcionira i da popravlja sve eventualne pogreške, kako bi poboljšali izgled i dojam e-Turizam.com.

2.8 Kolačići za oglašavanje

Radi se o kolačićima koje upotrebljavamo kako bi vam, prilikom posjete e-Turizam.com, mogli prikazati posebno ciljane oglase, ovisno o vašim preferencijama. Koristimo i mreže za oglašavanje koje mogu pratiti vaše pregledavanje na različitim web mjestima.

3. Koliko dugo traju kolačići?

Neki se brišu kada zatvorite preglednik na svojoj web-lokaciji ili aplikaciji. Drugi ostaju duže, ponekad zauvijek, i spremljeni su na vaš uređaj pa su tamo i kada se vratite.

4. Kako mogu kontrolirati svoje kolačiće i praćenje?

Kada nas prvi put posjetite, obavijestit ćemo vas o našim kolačićima.
Vaš preglednik ili uređaj mogu sadržavati postavke koje vam omogućuju da odaberete hoće li se kolačići spremati u pregledniku te mogućnosti brisanja kolačića. Dodatne informacije o tim kontrolama potražite na stranicama vlasnika preglednika ili uređaja. Imajte na umu da, ako onemogućite upotrebu kolačića u pregledniku, to može značiti da ne možete pristupiti nekim uslugama e-Turizam.com ili e-Turizam.com foruma ili da neki dio stranice neće ispravno raditi za vas. Također postoje i alati trećih strana putem kojih možete blokirati kolačiće.

5. Kako ću saznati o izmjenama ovih pravila?

Ponekad mijenjamo svoja pravila koja se tiču upotrebe kolačića i zaštite ličnih/osobnih podataka. Ako napravimo važne izmjene, primjerice o tome kako upotrebljavamo vaše osobne podatke, obavijestit ćemo vas. To može biti obavijest, elektronička pošta ili poruka u vašoj aplikaciji.

6. Kako mogu kontaktirati e-Turizam.com?

Saznajte više i kontaktirajte nas o svojim pravima:

putem e-pošte: info@e-turizam.com;
poštom: Magaza e.U., Helene-Lieser-Platz 3/4/22, 1230 Wien

 

 

Privacy Policy (ENGLISH)

This Privacy Policy of Web Portal “e-Turizam.com” describes how we collect, process and use your data, including personal data, regarding your access and use of www.e-Turizam.com.

Our services sometimes contain links to the services of other companies(e.g. Google). These companies have their own rules on privacy and cookie use, so keep in mind that the information you provide in this way will be regulated by their rules. Be sure to check their privacy policy, so you know how to use your data.

We are firmly committed to keeping information about you and your family. Our team is making every reasonable effort to take care of your information security and privacy. At the same time, no service can be completely secure – if you have reason to think that your user account or personal data is at risk, for example, if someone could find out your password, contact us immediately, via the mail address info@e-turizam.com.

Filling out our registration forms (for example through our websites or mobile apps (“aplikacije”) or continuous use of our services, you agree to the use of your personal data in accordance with these rules.

The data processing manager is Magaza e.U., Helene-Lieser-Platz 3/4/22, 1230 Wien.

1. DATA WE COLLECT

There are three general categories of information we collect.

1.1 Information you give us

1.1.1 Information necessary for the use of e-Turizam.com and e-Turizam.com ads

We request and collect the following personal information about you, when you register as a user of the portal and forum e-Turizam.com. This information is necessary for the proper implementation of the contract between you and us and allow us to achieve our legal and legal obligations. We do not share this information with third party, except in exceptional cases, and only with your express consent. Without providing this information, we may not be able to provide you with all the services requested .

Information to open your user account – when you sign in as a portal and forum user e-Turizam.com, we request certain information such as: your first name, last name, e-mail address and date of birth, etc.

Communications with e-Turizam.com and other portal and forum users – when communicating with authorized persons e-Turizam.com portals or forums or using the e-Turizam.com page to communicate with other users, we collect information about your communication and any information you have thus decided to provide.

1.1.2 Data you have sent us

You can also send us some additional personal information to establish a better user experience. This additional information is processed based on your consent.

More information about your user account – you can choose to provide additional information as part of your user account. Some of this information listed in the account settings is part of your public profile page and will be publicly visible to others.

Other information – you can give us other information, when filling out forms, conducting searches, updating or adding information to your user account, responding to surveys, publishing in forums, participating in promotions or using other activities e-Turizam.com.

1.2 Information we automatically collect when using the portal and forum e-Turizam.com

When you use the portal and forum e-Turizam.com, we automatically collect some information, including personal information, about the services you use and how you use it. This information is necessary for the proper execution of contracts between you and us, in order to comply with our legal and legal obligations and given our legitimate interest in providing and improving services e-Turizam.com.

Geographic location information – when you use certain e-Turizam.com services, we can collect information about your precise or approximate location, as specified by data such as your IP address or mobile device GPS , to give you a better user experience. Most mobile devices allow you to manage or disable the use of location services for apps, on the device settings menu. e-Turizam.com can collect this data even when you are not using the app, if this connection is enabled through your device settings or permissions .

Information about how to use e-Turizam.com – we collect information about your interactions through e-Turizam.com, such as the pages or content you view, print searches, and other actions on the portal or forum.

Device data and data log – We automatically collect records and device data, when you access and use e-Turizam.com, even if you haven’t created a user account or are not logged on. This information includes, among other things, details of how you used e-Turizam.com (including if you clicked on third-party links), IP address, dates and times of access, hardware and software information, device information, device event information, unique identifiers, and cookie data.

Cookies and similar technologies – we use cookies and other similar technologies, such as web lighthouses, pixels and mobile device identifiers. We can also allow our business partners to use these tracking technologies on e-Turizam.com or hire others to track your behavior on our behalf. For more information about our use of these technologies, see our cookie rules.

1.3 Information we collect from third parties
e-Turizam.com may collect information, including personal data, that others provide about you, when they use e-Turizam.com or receive information from other sources and combine it with information we collect through e-Turizam.com. We do not control, monitor or respond to how third parties providing your data process this data, and any request for information on the disclosure of your personal data should be made to third parties.

Third-party services – if you connect, connect, or sign up to e-Turizam.com through third-party services (e.g. Facebook), a third party can send us information such as registration and profile information of that service. This information varies and is controlled by a third party or is authorized through your privacy settings in that service.

Other sources – to the extent permitted by applicable laws, we may receive additional information about you, such as demographic data or data needed to detect fraud, from third-party service providers and/or partners, and combine it with our information about you. We may receive information about your experiences and interactions with our partner ad networks.

2. HOW WE USE THE INFORMATION WE COLLECT

We use, store and process information, including personal data, with the purpose of understanding, improving and developing e-Turizam.com, measuring and improving advertising and marketing, creating and maintaining a reliable and safer environment and with the purpose of achieving our legal and legal obligations.

2.1 Providing services, improving and developing e-Turizam.com

We allow you to access and use e-Turizam.com;
We allow you to communicate with other users;
We act, protect, improve and optimize e-Turizam.com and your user experience, for example by performing analyses and conducting research;
We provide you with customer support;
We send you messages about services or user support, updates, security alerts and account notifications;
To be able to provide a quality service, protect, improve and optimize e-Turizam.com and personalize and customize your user experience (such as suggestions for entering or ranking search results), we can perform profiling based on your interactions with e-Turizam.com, search history and read articles, your profile and settings data, and other content you have sent e-Turizam.com.

We process this information in view of our legitimate interest in functioning and improving the e-Turizam.com and experience of our users, as well as when necessary to properly implement the contract with you.

2.2 Creating and maintaining a reliable and safer environment

Detection and prevention of fraud, spam, abuse, security and other harmful activities;
We carry out security investigations and risk assessment;
We carry out a verification of data or identification data;
We adhere to our legal obligations;
Let’s implement our Rules of Use and other rules;
Regarding the above activities, we may conduct profiling based on your interactions with e-Turizam.com, your user account information, and other content provided by e-Turizam.com and based on information obtained from third parties. In limited cases, automated processes may restrict or suspend access to e-Turizam.com, if such processes detect a user or activities that we consider to pose a security or other risk to e-Turizam.com, other users or third parties.

We process this information in view of our legitimate interest in protecting e-Turizam.com, in order to measure the adequate implementation of our obligations to you and in accordance with applicable laws.

2.3 Providing, adapting, measuring and improving advertising and marketing

We send you promotional messages, ads and other information that may be of interest to you based on your preferences (including information about the latest news, e-Turizam.com or partner campaigns and services) and social media ads, through social media platforms, such as Facebook or Google, or through our advertising partners;
We adapt, measure and improve our advertising;
We manage recommendation programmes, awards, surveys, prize games, competitions or other promotional activities or events, sponsored or managed by e-Turizam.com, its partners or third parties.
We conduct profiling of your qualities and preferences (based on the information you have given us, your interactions with e-Turizam.com, information obtained from third parties and your search history, to send you messages, ads and other relevant information that we think may be of interest to you;

We process the data collected for the purposes set out in this section, given our legitimate interest in carrying out marketing activities, in order to offer you products or services that may be part of your interests.

2.4 Contact

We may use your information to contact you about different things, such as:
notifications of changes to e-Turizam.com rules and Terms of Use;
checking on the services or activities you have applied for;
answer you when you have contacted us or respond to your comment or complaint;
Sending notifications on your device if you have selected them in your settings
We will only contact you when necessary or when you give us your permission.

3. SHARING AND DETECTION

We’ll never sell your personal information. We share them with others in the following ways:

3.1 With your consent

Where you have given consent, we share your information, including personal information, as described at the time of consent, such as when they authorize a third-party app or website to access your User Account or when you participate in promotional activities carried out by e-Turizam.com or third-party partners.

3.2 Profiles, ads and other public information

e-Turizam.com and e-Turizam.com forum allow you to publish information, including personal data, that is visible to the general public. For example:
Parts of your public account on the e-Turizam.com and e-Turizam.com forum – such as your name, description and city, are publicly visible to others;
Ad pages are publicly visible and include information such as description
If you send content to a community or discussion forum, blog or social media post or use similar to e-Turizam.com, this content is publicly visible;
When you make something public, such as publishing comments that the public can see.

Based on our legitimate interest in promoting e-Turizam.com, we can display parts of e-Turizam.com (e.g. Your comment) on websites managed by business partners e-Turizam.com.

Information you publicly divide into e-Turizam.com can be indexed using third-party search engines. In some cases, you can turn off this feature in account settings. If you change the settings or content that appears publicly, these search engines may not update their databases. We do not control the practice of third-party search engines and they can use storage slots containing your outdated data.

3.3 Compliance with the law, responding to legal requirements, preventing damages and protecting our rights

e-Turizam.com may publish your information, including personal data, courts, police bodies or government bodies or authorised third parties, if and to the extent that we are legally obliged or legally permitted, or where such disclosure is reasonably necessary to: (i) comply with our legal obligations, (ii) legal proceedings and responses to claims directed against e-Turizam.com, (iii) responding to verified requests, related to criminal investigations or alleged or suspicious illegal activity or any other activity that may expose us or our users to liability for damages, (iv) the conduct and management of our Terms of Use or other contracts with beneficiaries, or (v) the protection of the rights, property or personal security of e-Turizam.com, its employees, users or members of the public.
Where appropriate, we may inform users of such legal requirements, unless: (i) such notice is prohibited in itself, by court order or applicable law, or (ii) we consider that notification would be futile, ineffective, create the risk of injury or bodily injury to an individual or group, or create or increase the risk of fraud towards our users. In cases where we comply with the legal requirements, without notice for these reasons, we will try to inform that user of the request, after it has been met and when, in good faith, we find that we are no longer prevented.

3.4 Service providers

e-Turizam.com uses different third-party service and technology providers (e.g. Google, Facebook, etc.) to help us provide e-Turizam.com-related services. Some companies that provide us with services are located outside Bosnia and Herzegovina and the European Union. We only allow this if we are satisfied with their level of data protection security. When you give us your information, keep in mind that they may be transferred, stored or processed at a site outside Bosnia and Herzegovina and EEA.
We don’t sell your data to anyone, and we’ll never do it.
We provide aggregated statistics and insights that help people and companies understand how people react to their posts, offers, pages and other content on and outside the e-Turizam.com .

3.4.1 Advertisers

We provide advertisers with reports about the types of people who see their ads and the effect of their ads, but we do not share information that personally identifies you (information such as your name or e-mail address, which can be used themselves to contact or identify you) unless you give us permission. For example, we provide general demographic data and data that interest advertisers (for example, that the ad was seen by a person living in New York) to help them better understand their audience. We also confirm which ads on the e-Turizam.com led to the purchase or activity related to the advertiser.

3.4.2 Measurement partners

We share information about you with companies that aggregate it to provide analytical and measuring reports to us and our partners.

3.4.3 Sellers and service providers

We provide data and content to sellers and service providers that support our business, for example by providing technical infrastructure services, analysing how our products are used, providing customer support, enabling payment or conducting surveys.

3.4.4 Law enforcement authorities or legal requirements

Where necessary to comply with legal detachments, we share your information with law enforcement bodies or on the basis of legal requirements.

3.5 Social networks

Where permitted under applicable law, we may use certain limited personal information about you to share it with social or other network platforms, such as Facebook or Google, to generate potential customers, attract traffic to our websites or other ways to promote our services or e-Turizam.com in general. These processing activities are based on our legitimate interest in carrying out marketing activities, in order to offer you products or services that may be part of your interest.
e-Turizam.com does not control or monitor social media platforms with which we can share your personal data. Therefore, any questions about how your social media platform service provider processes your personal data should be addressed to such a service provider.

3.6 Business transfers

If Magaza e.U. commits or is involved in any process of merging, annexing, acquiring, reorganizing, selling assets or insolvency proceedings, then we can sell, transfer or share part or all of our assets, including your information related to such a transaction or in an attempt to such a transaction (e.g. due diligence). We will inform you before you transfer your personal data and before your personal data is subject to different privacy policies .

3.7 Total data

We may also share aggregated/aggregated information (information about our users that we combine so that they no longer recognize or refer individual users) and other anonymous information for regulatory compliance, market analysis, demographic profiling, marketing and advertising and other purpose jobs.

4. OTHER IMPORTANT INFORMATION

4.1 Analysis of your communications

We can review, scan or analyze your communications on e-Turizam.com or on e-Turizam.com social networking sites, fraud prevention, risk assessment, compliance with regulations, research, product development and customer support. For example, as part of our prevention efforts, we scan and analyze messages to protect contact information and references to other websites. In some cases, we may scan, view, or analyze messages to correct, improve, and expand the product offer. We use automated methods where reasonably possible. However, sometimes we will need to manually review some communications, such as cases to check fraud and customer support, or to assess and improve the functionality of automated tools. We will not review, scan or analyze your communications to send you third-party marketing messages, and we will neither sell reviews nor analyses of these communications.
These activities are carried out on the basis of our legitimate interest in ensuring compliance with applicable laws and our Terms, preventing fraud, promoting security and improving and ensuring the appropriate performance of our services.

5. THIRD PARTY PARTNERS

e-Turizam.com may contain links to third-party websites or services, such as third-party integration or other third-party services (& third-party partners&). These third-party partners will have their own rules on collecting, using and disclosing information. We recommend that you review the privacy policy of other websites you visit.

6. YOUR RIGHTS

For all questions and exercise of the rights set out in this section, you can contact us by sending an email to the address info@e-turizam.com. Please bear in mind that we may ask you to confirm your identity before taking further action at your request.

6.1 Manage your information

You can access and update some of your information through user account settings. If you’ve chosen to connect to e-Turizam.com through a third-party app, such as Facebook or Google, you can change your settings and remove the app permission by changing your account settings. You are responsible for keeping your personal data updated.

6.2 Correction of inaccurate or incomplete data

You have the right to request that we correct incorrect or incomplete personal information about you (which you cannot update in your user account).

6.3 Data retention and deletion

We generally retain your personal information as much as necessary to execute the contract between you and us and to respect our legal obligations.

6.4 Complaints

You have the right to file complaints about data processing activities by e-Turizam.com, before the competent data protection authorities. If you want your data removed, you must apply to info@e-turizam.com

7. SAFETY 

We continuously implement and update administrative, technical and physical security measures to protect your data from unauthorized access, loss, destruction or modification. If you know or have reason to believe that your user account establishment information is lost, stolen, abused or otherwise compromised or, in the event of any actual injury or suspicion of unauthorized use of your account, contact us immediately.

8. CHANGES TO THESE RULES

e-Turizam.com and e-Turizam.com forum reserve the right to amend these Privacy Policy at any time, in accordance with this provision. If we change these Policies, we will publish the modified Privacy Policy on e-Turizam.com websites and update the date of the last change. If you disagree with the changed Privacy Policy, you can cancel your account. If you do not cancel your account before the date on which the amending Privacy Policy takes effect, your further access and use of e-Turizam.com will be subject to revised Privacy Policy.

9. Contact us

If you have any questions or complaints regarding these Privacy Policy or our processing procedures for your data, you can send us an e-mail or contact us at:

Magaza e.U.
Helene-Lieser-Platz 3/4/22, 1230 Wien
e-mail: info@e-Turizam.com

COOKIE USE POLICY

1. What are cookies and tracking technologies?

Cookies are small data packages used to store and receive anonymous identifiers and other information about computers, phones, and other devices. Other technologies, including data we store in a Web browser or device, device-related identifiers, and other software, are used for similar purposes. In these rules, we call all these technologies „cookies”.

Cookies help us provide, protect and improve our products, such as personalizing content, customizing and measuring ads, and enabling a safer environment. Although the cookies we use can change periodically in accordance with improvements and updates, we use them for the following purposes:
to remember information about you, so that you do not have to give them to us again;
so that you can remain logged on, even on different devices;
to help us understand how people use our services and how we can improve them;
to protect your user account and data;
Cookies help us show ads and make recommendations for businesses and other organisations to people who may be interested in their products, services or goals.
to help us customize and personalize e-Turizam.com, remembering your preferences and settings;
Data stored using cookies e-Turizam.com and e-Turizam.com forum does not contain personal details from which the user’s identity can be determined .

2. There are different types of cookies:

2.1 First-party cookies

These cookies are set up by the website you visit. And only this website can read them .

2.2 Third-party cookies

These cookies are set by someone else, not the owner of the website you visit. e-Turizam.com may contain the contents of other pages that can set up their cookies. Also, if you share a link on e-Turizam.com portal, the service you share it on (for example, Facebook) can set up a cookie in your browser. We have no control over third-party cookies – you can turn them off, but not through us.

2.3 Session cookies

These cookies last only as long as your network session lasts and disappear from your computer or device when closing the browser.

2.4 Permanent cookies

These cookies remain on your computer or device even after you close your browser and last as long as specified in the cookie. Let’s use durable cookies when we need to know who you are longer than one browsing session. For example, we use them to remember your settings and the next time you visit us.

2.5 Cookies necessary

These cookies allow you to use different parts of the e-Turizam.com. Without them, we can’t give you the services you asked for. Some examples of how we use these cookies are: when you sign up for e-Turizam.com, to remember things you’ve already done, for example – the text you entered in the registration form, so it’ll still be there when you return to the page. It also helps us remember security settings that affect access to a specific content.

2.6 Functional cookies

They help us customize e-Turizam.com, remembering your preferences and settings. For example, to remember your favorite content, not to show you the same messages that apply only to new visitors or to remember some other settings.

2.7 Performance cookies

This helps us understand how visitors use e-Turizam.com, so that we can improve. They help us try different ideas. Sometimes we hire other companies to analyze how visitors use e-Turizam.com. These companies can set their own performance cookies. Some examples of how we use these cookies are: collecting data about the most common visitors e-Turizam.com, so that we can improve our online services or to make sure that the site works properly and fixes any errors, in order to improve the appearance and impression of e-Turizam.com.

2.8 Advertising cookies

These are cookies we use to show you specially targeted ads when visiting e-Turizam.com, depending on your preferences. We also use advertising networks that can track your browsing on different websites.

3. How long do cookies last?

Some are deleted when you close your browser on your site or app. Others stay longer, sometimes forever, and are saved to your device, so they are there and when you return.

4. How can I control my cookies and tracking?

When you first visit us, we’ll let you know about our cookies.
Your browser or device may contain settings that allow you to choose whether cookies are saved in your browser and cookie deletion options. For more information about these controls, see the browser or device owner’s pages. Keep in mind that if you disable the use of cookies in your browser, it may mean that you cannot access some services e-Turizam.com or e-Turizam.com forums or that some part of the site will not work properly for you.
There are also third-party tools through which you can block cookies.

5. How do I find out about changes to these rules?

Sometimes we update our rules concerning the use of cookies and the protection of personal data. If we make important changes, such as how we use your personal data, we will notify you. This may be a notification, email or message in your app.

6. How can I contact e-Turizam.com?

Learn more and contact us about your rights:

• by email: info@e-turizam.com
• by mail: Magaza e.U. , Helene-Lieser-Platz 3/4/22, 1230 Wien