e-Turizam.com
Schafberg-Austrija turizam -putovanja

Istraživanje turističkih tržišta: Velika većina Austrijanaca provodi ljetni godišnji odmor u Austriji

74% svih Austrijanaca koji su prošle godine ljetovali u Hrvatskoj ili Italiji planiraju da svoj letni godišnji odmor ove godine provedu u Austriji.

Zanimljiv podatak iz nedavnog istraživanja o posljedicama trenutne krize izazavane pandemijom korona virusa jeste i preferencije godišnjeg odmora tokom ljeta 2020. godine.

Alpe- Pokretač austrijskog turizma
Alpe- Pokretač austrijskog turizma

Isto istraživanje također otkriva da će 71% Austrijanaca (ili 4,1 miliona ljudi) u 2020. godini vrlo vjerojatno putovati tokom ljetnih godišnjih odmora u Njemačku, jedno od najvažnijih svjetskih emitivnih tržišta za mnoge turističke destinacije u Evropi i svijetu.

Seebensee je prirodno planinsko jezero na 1657 metara nadmorske visine
Seebensee je prirodno planinsko jezero na 1657 metara nadmorske visine

Slično istraživanje koje je proveo isti institut pokazalo je da će i 65% svih Nijemaca (ili 41,1 miliona ljudi) 2020. godine vrlo vjerovatno putovati za svoje godišnje odmore, ali samo 41% planira odmor provesti unutar Njemačke, dok ostalih 59% planira putovati van zemlje, prenosi e-turizam.com

 

 

Fotografije: A Beijeman, kordula vahle ,Leonhard NiederwimmerPixabay

Jasmin Mulahasanović, MA

On je osoba koja je strastvena u pomaganju ljudima, zajednicama i preduzećima da maksimalno iskoriste tehnologiju i internet marketing. Njegova posvećenost digitalnoj transformaciji kompanija je nepokolebljiva. Uvjeren je da svaka kompanija, bez obzira na veličinu ili industriju, može razviti svoj puni online potencijal.

Njegove višejezične vještine su impresivne: tečno govori engleski, njemački, turski, bosanski, srpski i hrvatski. Ova jezička raznolikost mu omogućava da efikasno radi i komunicira u različitim kulturnim kontekstima. Njegov način rada karakteriše upornost, pouzdanost i ciljno orijentisana timska igra.

Akademsko obrazovanje stekao je na renomiranom austrijskom univerzitetu IMC FH KREMS gdje magistrirao, a diplomirao je na Anadolu univerzitetu u Turskoj. Osim toga, njegovu stručnost potvrđuju i Googleovi certifikati u Google Ads, Google Analytics, Google Cloud i primjeni online marketinške strategije.

U svojoj trenutnoj ulozi radi na digitalnim projektima za različite kompanije, nastojeći maksimalno iskoristiti njihov online potencija u digitalnoj transformacijil. Njegovo veliko znanje, iskustvo i strast prema digitalnim tehnologijama i marketinškim strategijama čine ga nezamjenjivim partnerom svake moderne kompanije koja želi uspjeti u digitalnom svijetu. Vlasnik je konsultantske marketinske agencije Magaza Digital koja je visegodišnji Google Partner za Google oglašivačku mrežu, a nedavno je agencija certificirana kao Google Cloud partner.