e-Turizam.com
Kitzbühel skijalište u Austriji

KitzSki je najbolja svjetska kompanija za skijališta” 2020

Najbolja svjetska kompanija za skijališta u 2020 godini je KitzSki

KitzSki je po sedmi put u dobio nagradu „Najbolja svjetska kompanija za skijališta“( „World‘s Best Ski Resort Company“ 2020) u Londonu.

Ova nagrada ujedno je i izraz zahvalnosti i izazova – posebno u današnje vrijeme, kaže mag. Anton Bodner, izvršni direktor Bergbahn AG Kitzbühel. 

“Ova nagrada pokazuje da naši zaposlenici i partneri izvrsno rade tokom cijele godine i dugujemo im veliku zahvalnost”, kaže mag. Anton Bodner. KitzSki se mogao održati protiv poznatih operatera skijaških područja u premium segmentu, kao što su Aspen Snowmass i Vail Resorts u SAD-u i Compagnie des Alpes u Francuskoj.

“Sve je vaše po najboljoj cijeni”

Mag. Christian Wörister, izvršni direktor Bergbahn AG Kitzbühel, jasno stavlja do znanja da je dodjela najboljeg skijaškog odmarališta na svijetu od velike važnosti za marketing i oglašavanje na lokalnom i međunarodnom tržištu.

 „Postoji mnogo sjajnih skijaških područja. Nagradu koristimo kako bismo se dugoročno pozicionirali. Jedna od naših glavnih poruka je “Sve je vaše po najboljoj cijeni”. Ovim izražavamo da svi naši gosti imaju koristi od superlativa našeg skijaškog područja “, kaže mag. Christian Wörister. 

Kitzbühel skijalište u Austriji
Kitzbühel skijalište u Austriji

Obiman opseg od KitzSkija je impresivan: 233 kilometra staza od Hahnenkamma do Resterkogela savršeno su uređene za skijaše užitke, slobodnjake i trkače tokom skijaške sezone. Svi će pronaći prave uslove za prekrasan dan skijanja na širokim padinama i oštrim trkaćim stazama, kao i u prostranim snježnim parkovima. 57 uspona – od kojih je 14 opremljeno grijanim sjedištima – dostupno je za uspone na skijalištu od 575 hektara. Idealno za početnike: 10 KitzSki vježbaonica nalazi se u dolini i mogu se besplatno koristiti. Do KitzSkog se može doći preko 11 pristupnih traka. Tijekom sezone mijenjaju se promocije karata za mlade i starije. Ljubitelji zimskih sportova mogu uživati ​​u ugodnom odmoru u kolibama i planinskim restoranima. 10 KitzSki vježbališta nalazi se u dolini i mogu se besplatno koristiti. 

Dodjela nagrade za najbolja svjetska skijališta 

Sigurnost ima prioritet – KitzSki je spreman

“Postoji opsežan paket mjera za zaštitu zdravlja naših zaposlenika i gostiju”, kaže mag. Anton Bodner. Kao i prethodnih godina, pripreme za zimsku sezonu na KitzSkiju su u punom jeku. Posao revizije je u punom jeku, uključujući temeljito čišćenje i dezinfekciju. Snježni topovi su spremni za rad, piloti snježnih čamaca su u spremnom položaju. „Fokus je na tome da gosti mogu bezbrižno i sigurno uživati ​​u izvrsnim mogućnostima skijanja u Kitzbühelu. U vremenima poput ovih osjećamo veliku čežnju za prirodom i planinama. Želju želimo ispuniti s najvećom mogućom sigurnošću. Čim vlada Republike Austrije da zeleno svjetlo, započet ćemo zimsku sezonu. “

O nagradi za svjetska skijališta

World Ski Award je organizacija sa sjedištem u Londonu koja procjenjuje i dodjeljuje nagrade za skijaška područja (širom svijeta) na osnovu kataloga kriterija. Na panelu World Ski Awards predstavljeni su stručnjaci iz zimskog turizma i industrije. Stečena znanja čine, između ostalog, osnovu za opšte primjenjive standarde kvalitete.

Gubitak prodaje zbog odsutnih gostiju i sve veći pritisak na budžete dovode do egzistencijalnih pitanja za turističke organizacije, destinacije, hotele, agencije, restorane i sve firme koje su usko vezane za industriju turizma.

Željeli bismo turističkoj industriji pružiti korisne činjenice o efektima krize izazvane pandemijom korona virusa i ponuditi efektivna rješenja za budućnost u saradnji sa našim internacionalnim partnerima.

 • Kreiranje nove turističke strategije 
 • Digitalna marketing ponuda
  • Web Development
  • Performance Marketing
  • Google Ads
  • Display Ads
  • Bing Ads
  • Social Media Marketing
   • Linkedin Ads
   • Facebook Ads
   • Instagram Ads
   • Twitter Ads
  • SEO (optimizacija webstranica za internet pretraživače) za industriju turizma
  • Analitička rješenja
  • Pisanje tekstova (Content Marketing)
  • Grafički dizajn

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem emaila: info@e-turizam.com ili na telefon +387 61 091 632 ili +43 699 171 370 34 (Viber/Whatsapp)

Naše ažuriranje vijesti informiše Vas o trenutnoj situaciji i našoj profesionalnoj proceni razvoja turizma i tržišta u narednom periodu. 

Izvor: Agencije, e-Turizam.com

Foto: Printscreen Youtube

 

Redakcija

e-Turizam.com je regionalni turistički web portal s najnovijim informacijama i znanjima iz područja turizma.