e-Turizam.com
Turizam je bolji dio gospodarstva - Bajs Damir

Hrvatska: Turizam najkonkurentniji dio gospodarstva

Turizam je nakonkurentniji dio hrvatskog gospodarstva i zato je od iznimnog značaja što je Vlada svoju sjednicu posvetila isključivo turizmu”, istaknuo je ministar turizma Damir Bajs na današnjoj sjednici Vlade održanoj u umaškom hotelu Melia Coral.

Ocijenivši kako je konkurentnost hrvatskog turizma bila na kušnji zbog gospodarske krize te kako je taj test dobro prošao, Bajs je kazao kako je tome pridonio i iznimno dobar odnos privatnog i javnog sektora. “Sezona je u punom jeku i za sada je po ostvarenim rezultatima iznad naših očekivanja. Prvi put smo u glavnu sezonu ušli u plusu”, kazao je ministar turizma dodavši kako će i srpanj polučiti odlične rezultate.

Premijerka Jadranka Kosor ustvrdila je kako je za realizaciju akcijskog plana za 2011. godinu uloženo 23 milijuna eura, a za promociju na stranim tržištima 32 milijuna eura. Istodobno dala je preporuku svim jedinicama lokalne samouprave da provedu sve mjere akcijskog plana, a Ministarstvu turizma da pripremi akcijski plan za 2012. godinu.

Predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca u hotelijerstvu Kristijan Šustar izrazio je zadovoljstvo što je Vlada u posljednje dvije godine izdvojila iznimno puno za turizam te je pripremila akcijski plan koji nas je, kako je rekao “diferencirao od ostalih mediteranskih destinacija”. “Tim su stvorene pretpostavke za nove investicije i razvoj. Ovogodišnja sezona protječe mirno i stabilno, a svi pokazatelji upućuju da imamo rekordnu posjetu”, istaknuo je Šustar izrazivši vjeru kako će hrvatski turizam u 2012. godini biti još konkurentniji.

(Hina/pd)

Redakcija

e-Turizam.com je regionalni turistički web portal s najnovijim informacijama i znanjima iz područja turizma.