e-Turizam.com
czech airlines sarajevo-prag

Czech Airlines dolazi u BiH: Uspostavlja se linija Prag-Sarajevo

Osim Zagreba, češki nacionalni avioprijevoznik ovo ljeto otvara još deset destinacija, uključujući Skopje i Sarajevo, kazao je Dalibor Málek, regionalni direktor prodaje Czech Airlinesa, piše hrvatski poslovni tjednik Lider.

 

Czech Airlines se letovima na relaciji Zagreb – Prag nakon četverogodišnje pauze vraća u Hrvatsku. Prvi let je planiran za 27. travnja ove godine, u početku će Czech Airlines letjeti dvaput tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom, od 14. svibnja uvode i vezu subotom, a početkom špice turističke sezone, od 21. lipnja će letjeti i srijedom te će tako Zagreb i Prag biti povezani četiri puta tjedno.

 

Letovi će trajati oko 90 minuta, cijena karte u jednom smjeru je 72 eura, dok će povratna koštati 141 eura sa svim taksama i naknadama. Polasci iz Zagreba su u jutarnjim satima, a povratak iz Praga u večernjim što će odgovarati biznismenima koji imaju nešto obaviti u samo jednom, ali i turistima koji mogu na produženi vikend u češku prijestolnicu.

 

“Danas smo privatna tvrtka u kojoj Korean Air drži najveći paket od 44 posto dionica, s partnerima letimo na 120 destinacija u 55 zemalja svijeta”, kazao je Malek.

 

Predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb (MZLZ) Jacques Feron je poželio dobrodošlicu Czech Airlinesu i izrazio zadovoljstvo zbog njihovog povratka. “Ovo je zapravo nastavak tradicionalne i dugogodišnje poslovne suradnje Czech Airlinea i MZLZ-a, a vjerujemo da će ona biti još bolja otvaranjem novog putničkog terminala”, zaključio je Feron.

Izvor: Lider poslovni tjednik/ e-Turizam.com

Redakcija

e-Turizam.com je regionalni turistički web portal s najnovijim informacijama i znanjima iz područja turizma.