e-Turizam.com
e-Turizam.com

E-turizam

« Back to Glossary Index

E-turizam opisuje primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija, općenito tehnoloških inovacija, u turističkom okruženju. Ovo posebno uključuje sve oblasti primjene povezane s internetom kao što su e-poslovanje i e-uprava, ali i općenito uvođenje novog hardvera i softvera u turizmu. U tu svrhu e-turizam analizira sve povezane poslovne i ekonomske procese i strukture. Cilj e-turizma je digitalizacija cjelokupnog turističkog lanca vrijednosti i integracija različitih pružatelja turističkih usluga u ovaj proces. Povezana optimizacija procesa u turističkom lancu vrijednosti dovodi do poboljšanja konkurentnosti turističke industrije

Jasmin Mulahasanović, MA

On je osoba koja je strastvena u pomaganju ljudima, zajednicama i preduzećima da maksimalno iskoriste tehnologiju i internet marketing. Njegova posvećenost digitalnoj transformaciji kompanija je nepokolebljiva. Uvjeren je da svaka kompanija, bez obzira na veličinu ili industriju, može razviti svoj puni online potencijal.

Njegove višejezične vještine su impresivne: tečno govori engleski, njemački, turski, bosanski, srpski i hrvatski. Ova jezička raznolikost mu omogućava da efikasno radi i komunicira u različitim kulturnim kontekstima. Njegov način rada karakteriše upornost, pouzdanost i ciljno orijentisana timska igra.

Akademsko obrazovanje stekao je na renomiranom austrijskom univerzitetu IMC FH KREMS gdje magistrirao, a diplomirao je na Anadolu univerzitetu u Turskoj. Osim toga, njegovu stručnost potvrđuju i Googleovi certifikati u Google Ads, Google Analytics, Google Cloud i primjeni online marketinške strategije.

U svojoj trenutnoj ulozi radi na digitalnim projektima za različite kompanije, nastojeći maksimalno iskoristiti njihov online potencija u digitalnoj transformacijil. Njegovo veliko znanje, iskustvo i strast prema digitalnim tehnologijama i marketinškim strategijama čine ga nezamjenjivim partnerom svake moderne kompanije koja želi uspjeti u digitalnom svijetu. Vlasnik je konsultantske marketinske agencije Magaza Digital koja je visegodišnji Google Partner za Google oglašivačku mrežu, a nedavno je agencija certificirana kao Google Cloud partner.