e-Turizam.com
Sarajevo HolidayInn Al Shiddi

Nove investicije Al-Shiddi Groupe u turizam Bosne i Hercegovine

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović primio je danas Sulaimana Al-Shiddija, direktora Al-Shiddi International Groupa.

 

Al-Shiddi je istakao da je njegova kompanija zainteresovana za nova ulaganja i da, između ostalih, razmatra projekte iz područja turizma, energetike, građevinarstva i industrije.

 

Također, istakao je da u Bosni i Hercegovini ima mnogo potencijala za ulaganja i velike projekte. Prethodno je potrebno ojačati određene sektore i infrastrukturu, koji bi omogućili lakši dolazak investitora iz Kraljevine Saudijske Arabije, a posebno je istakao direktne avionske letove i vizne olakšice.

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH naglasio je važnost razgovora između potencijalnih investitora i države, kako bi se prepoznale barijere koje stoje kao prepreka jačanju investicione klime u Bosni i Hercegovini.

 

Kreiranje strategije privlačenja stranog kapitala i sistema koji će efikasno raditi na otklanjanju poteškoća u realizaciji investicionog procesa, bit će zajednička zadaća svih tijela vlasti u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

Izvor: Oslobođenje

Redakcija

e-Turizam.com je regionalni turistički web portal s najnovijim informacijama i znanjima iz područja turizma.