e-Turizam.com
Tuzla trg slobode

Tuzla: Počinje gradnja modernog hotela

Gradonačelnik Jasmin Imamović kazao je da se radi o manjem hotelu, koji bi trebao smanjiti problem nedostatka smještaja posebno tokom ljetne sezone, kada u Tuzlu zbog Panonskih jezera dolazi veliki broj gostiju

Na tuzlanskom Trgu slobode uskoro će početi gradnja novog hotela.

 

Odlučeno je to na nedavno održanoj sjednici Kolegija gradonačelnika Grada Tuzla, kada je usvojena i odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača na osnovu javnog nadmetanja za gradnju hotela.

 

Gradonačelnik Jasmin Imamović kazao je da se radi o manjem hotelu u gradu, koji bi trebao smanjiti nedostatak smještaja tokom ljetne sezone, kada u Tuzlu zbog Panonskih jezera dolazi veliki broj gostiju.

– Mi smo imali 450.000 posjetilaca na Panonici ovog ljeta, od čega 50 posto nisu ljudi iz Tuzle, koji traže smještaj. Ovaj objekt u historijskoj jezgri će biti atraktivan i pogodan za turiste – rekao je Imamović, dodavši da će novi hotel uokviriti Trg slobode.

 

Nakon raspisana četiri konkursa, investitor za gradnju hotela se pojavio, što znači da bi grad soli u narednom periodu na lokaciji u produžetku zgrade Kantonalne privredne komore trebao dobiti manji savremeni hotel.

-Investitor je jedna kompanija iz Gračanice koja je ispunila sve uvjete i sad trebamo na sjednici Gradskog vijeća donijeti odluku o dodjeli lokacije – dodaje Imamović.

 

Prema njegovim riječima, potreba za turističkim smještajnim kapacitetima veća je i nakon ponovnog uspostavljanja brojnih aviolinija na Međunarodnom aerodromu Tuzla.

 

Novi hotel gradit će se na sadašnjoj lokaciji parkinga kod Kantonalne privredne komore, u neposrednoj blizini Panonskih jezera i novoizgrađenog mosta koji centar grada povezuje upravo s kompleksom Panonike.

Redakcija

e-Turizam.com je regionalni turistički web portal s najnovijim informacijama i znanjima iz područja turizma.