e-Turizam.com
ACI-Rovinj

ACI ulaže 14 milijuna eura u marinu Rovinj

Tvrtka ACI koja kao upravlja najvećim državnim sustavom od 21 marine na Jadranu investirat će 105 milijuna kuna u rekonstrukciju kopnenog i morskog dijela marine Rovinj, a radovi bi mogli početi završetkom idućeg ljeta odnosno početkom iduće jeseni, doznaje se iz ACI-ja

Investiciju u marinu Rovinj Nadzorni odbor ACI-ja (Adriatic Croatia International Club) odobrio je početkom listopada, o čemu je ACI izvijestio i Zagrebačku burzu, uz napomenu da je 105 milijuna kuna za tu rekonstrukciju ‘iznos procijenjene investicije’.

‘Idejni projekt za rekonstrukciju marine Rovinj je gotov, sada slijedi priprema brojnih ostalih pratećih dokumenata i ishođenje raznih dozvola, a kako za to uvijek treba nekoliko mjeseci pretpostavljamo da bismo s radovima mogli krenuti nakon iduće ljetne sezone ili početkom iduće jeseni’, kažu iz ACI-ja na upit Hine.

Predloženim idejnim rješenjem marina u Rovinju trebala bi nakon rekonstrukcije imati znatno višu kategoriju nego sada odnosno 5 sidara, te uz manja omogućiti i vezivanje plovila većih prosječnih duljina pa i mega jahti.

U planu je i proširenje i obogaćivanje dodatnih usluga nautičarima, pa bi se tako u kopnenom dijelu marine povećala korisna površina zgrada sa svim sadržajima uz maksimiziranje prihoda od najma komercijalnih prostora, dok bi se u morskom dijelu poslovanje više prilagodilo zahtjevima tržišta i dinamici nautičke sezone.

‘Marina Rovinj najjača je tranzitna ACI-jeva marina u Istri s čijim smo rezultatima ove godine zadovoljni, a njena pozicija i sama destinacija Rovinj zasigurno mogu dati još više te se stoga i kreće u rekonstrukciju’, kažu iz ACI-ja.

Marina Rovinj sada nautičarima nudi 407 vezova u moru, i to samo za plovila manje duljine, te 40 mjesta na kopnu. Izvor: tportal.hr

Redakcija

e-Turizam.com je regionalni turistički web portal s najnovijim informacijama i znanjima iz područja turizma.