e-Turizam.com

Turistička kampanja: Mi smo Evropa

Euronews televizijska kuća pokreće promotivnu medijsku turističku kampanju zajedno sa Evropskom putničkom komisijom (ETC) nakon pandemije COVID-19 koja oslikava raznolikost, ljepotu i dušu Evrope. Kampanji pod nazivom “Mi smo Evropa” cilj je potaknuti i podržati ljude da se ponovo pripreme na putovanja, jer se ukidaju ograničenja putovanja širom Evrope.

 

Medijsku kampanju koja traje jedan minut karakterise to da se govori o emocionalnim putovanjima na kojima su mnogi bili tokom ovog perioda pandemije Covid-19. Kampanju sufinancira Evropska unija, a osim na engleskom jeziku medijska kampanja prisutna i na francuski, njemački, talijanski, španski i portugalski jezik, omogućavajući tako veliki  doseg ciljnim grupama unutar Evrope.

 

Kampanja će biti prisutna u sledeće četiri sedmice i  emitirati će se na digitalnim kanalima Euronews-a grupacije, TV kanalima kao i na ETC-u i digitalnim platformama članova, pokušava pobuditi zainteresiranost i pokrenuti maštu za buduća putovanja koja uključuju iskustva prirode, kulture i historije i baštine.

Evropa je drugi najmanji kontinent, ali s gotovo 50 zemalja i preko 740 miliona ljudi dom je nenadmašne raznolikosti krajolika, kultura, zajednica i historije koje se protežu daleko izvan pojedinih naroda.

 

Ova nova kampanja dolazi nakon što je Euronews, kao vodeći evropski međunarodni kanal za vijesti, početkom ovog mjeseca bio domaćin prve u nizu virtualnih rasprava o sektorima putovanja i turizma.

Foto: Link Hoang – Unsplash.com

Redakcija

e-Turizam.com je regionalni turistički web portal s najnovijim informacijama i znanjima iz područja turizma.