e-Turizam.com

Sajam turizma “Odmori” u Beču od 12. do 15. januara

U Beču će u četvrtak 12. januara početi turistički sajam za poslovnu i široku publiku “Ferien-Messe” s ukupno 850 izlagača iz 80 zemalja.

Od tog broja 104 izlagača po prvi put izlažu u Beču o temi godišnjih odmora, putovanja i slobodnog vremena, kao na primjer Obala Slonovače ili Makao. Iz Bosne i Hercegovine predstavit će se dva izlagača, “Fortunatrade Tours” iz Mostara i Predstavništvo manjeg bosansko hercegovačkog entiteta RS u Austriji.

 

Na sajmu se očekuje 150.000 posjetilaca koji će posjetiti najveći austrijski show o putovanjima te paralelne sajmove “Vienna Autoshow”, “Bike Village Vienna” i “Genusswelt” (“Svijet užitka).

 

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma odmora je Poljska koja će se predstaviti na nekoliko lokacija sajma, a u fokusu poljske prezentacij esu sport na vodi, biciklizam, obilasci gradova i kulturna putovanja.

 

U Beču će biti predstavljena i nova biciklistička cesta “Green Velo” koja vodi kroz pet istočnopoljskih vojvodstva i mnoge nacionalne i prirodne parkove. Beč je za regionalnog partnera izabrao susjednu pokrajinu Donju Austriju, čija je ciljna grupa domaće tržište jer Austrijanci čine najveći dio turista u ovoj pokrajini.

 

Partnerska aviokompanija sajma Ferine-Messe već je tri godine najveća austrijska aviokompanija “Austrian Airlines”. AUA će predstaviti najpopularnije destinacije za godišnje odmore kao što su Grčka, Italija, Španija i Turska.

 

Novo na planu letenja i centralni dio sajamske prezentacije je Los Angeles u koji će Austrian Airlines od 10. aprila letjeti šet puta sedmično iz Beča, saopćio je Eurocomm – PR – Ured Grada Beča u Sarajevu za odnose s javnošću.

Redakcija

e-Turizam.com je regionalni turistički web portal s najnovijim informacijama i znanjima iz područja turizma.