e-Turizam.com

Sezona otvorena: Prvi skijaši uživaju na suncem okupanoj Bjelašnici

Prvi skijaši od ranog jutra testiraju osnježenje staze na Bjelašnici, a mnoge Sarajlije uživaju u šetnji na suncu i prekrasnom vremenu obzirom da su danas temperature na ovoj olimpijskoj ljepotici iznad nule, piše faktor.ba

Suad Jusić, koordinato marketing službe KJKP ZOI’84 kazao nam je da je jutros Bjelašnica preplavljena gostima iako je u toku otvaranje zimske sezone na Jahorini.

– Staza je odlična, vrijeme je prekrasno. Otvoreni su dijelovi staze, a funkciji je ski lift BX. Pozivamo vas sve da nam se pridružite i uživate sa nama – kazao je Jusić.

Kada je riječ o ovoj sarajevskoj ljepotici, narednog vikenda nakon 25 godina prvi put će biti upriličeno spektakularno otvorenje sezone. U saradnji sa agencijom Sol Azur, od 23. do 25. decembra bit će organizovano Šankanje na kojem će nastupati poznati DJ-evi James Zabiela, Beatshakers, Marko Nastić i Nikola Vemić.

Zahvaljujući isporučenoj opremi, ekipa preduzeća ZOI’84 bit će u stanju pružiti mnogo više nego prethodne godine. Došlo je do reorganizacije i svi Baby liftovi su prebačeni na Malo polje koje je predviđeno da bude familijarno izletište.

-Imat ćemo dnevne događaje za sve od 7 do 77 godina, a navečer će u Sol Azur areni biti upriličen koncert grupe S.A.R.S. Bit će to istinski spektakl – rekao nam je Jusić.

Redakcija

e-Turizam.com je regionalni turistički web portal s najnovijim informacijama i znanjima iz područja turizma.