e-Turizam.com
Bild von StockSnap auf Pixabay

Budućnost gradskih hotela

 

Budućnost gradskih hotela u doba pandemije – Idejno takmičenje s atraktivnim cijenama za promjenu svijeta gradskih hotela 

[rok za predaju ideja: 20. maj 2021]

Očekuje se da će globalno tržište poslovnih putovanja doživjeti gubitak od 810,7 milijardi USD prihoda za  2020. godinu . Zdravstvena situacija imala je veliki utjecaj na urbane hotele u Švicarskoj , gdje su većina city hotela fokusirala svoj poslovni model na poslovni turizam i međunarodne turiste. Hoteli u švicarskim gradovima se trude izvući glavu iz vode i ograničiti negativne efekte pandemije. Uz to, međunarodna zračna mreža i dalje je u velikoj mjeri paralizirana  , a nastavak aktivnosti MICE-a je već dugo trebalo proći. Stoga je potrebno razmisliti opotreba da poslovni hoteli budu kreativni i inovativni .

S ciljem ublažavanja ove krize i preusmjeravanja hotela na druge kupce i poslovne modele, organizatori pozivaju  sve koji su zabrinuti problemom, a posebno   studente iz EHL-a  i  HES-SO Valais-a. Wallis-a,   kako bi mogli podijeliti svoje ideje, a također svoja očekivanja kao potencijalni kupci.

Nema sumnje da se urbani hoteli moraju izmisliti kako bi osigurali nastavak svog poslovanja i zaštitili poslove . Polazimo od ideje da ćemo ući u novu normalu, što znači da će poslovni hoteli u urbanim sredinama trajno izgubiti veliki dio svojih poslovnih kupaca, a da to ne mogu nadoknaditi, što dovodi u pitanje njihovu profitabilnost.

Jeste li čuli za gradske hotele koji su na bilo koji način nadoknadili nedostatak međunarodne klijentele? Koje su preraspodjele moguće, u rasponu od „hibridizacije“ do potpune konverzije objekta ? Koji su projekti po vašem mišljenju najperspektivniji za pomoć ovom sektoru? Kako biste ponovo iskoristili hotelske prostore i raspoloživu infrastrukturu?  Imate li originalne i ostvarive ideje za podršku hotelijerima u ovo krizno vrijeme? 

Cilj projekta nije povećati atraktivnost destinacije. Nije pitanje razvoja strategije kojom će se pad poslovnih kupaca nadoknaditi povećanjem broja kupaca u slobodno vrijeme. U tu svrhu već se radi na mnogim destinacijama.

Dajemo vam priliku da  podijelite svoje ideje i mišljenja  na našoj platformi, kao i da otkrijete ideje drugih saradnika. Crteži, tekstovi, animacije, videozapisi: dobrodošli su svi oblici izražavanja i podrške.

Kada se anketa zatvori, komisija stručnjaka će procijeniti doprinose koji su dali. Je pobjednici iz  prve nagrade  će biti dodijeljene vaučer u vrednosti od  1200 .- za jednu noć u hotelu i jesti u hotel Palafitte , u Neuchâtel  i da će imati priliku da  predstave svoje ideje  na zakazani skupštini. Sa akterima naš projekat  sljedećeg jula  . Pobjednici koji dođu na  drugo i treće mjesto  dobit će bon u vrijednosti od  315 –  vrijedi za jednu noć u hotelu  s uključenim večernjim obrokom u hotelu Le Petit Manoir, u Morgesu, kao i bon od 250.- za noćenje u hotelu i večernji obrok u hotelu Le Coucou , u mjestu Caux.

Idejno takmičenje s atraktivnim nagradama za promjenu svijeta urbanih hotela

[rok za predaju ideja: 20. maj 2021]

Na globalnom poslovna putovanja tržište očekuje se da izgubi US 810.700.000.000 $ prihoda u 2020. Zdravstvena situacija je imala veliki utjecaj na gradske Švajcarske hotele, čija je većina klijentele su u sektoru poslovnog turizma i inostranih turista. Hoteli u švicarskim gradovima trude se da glavu drže iznad vode i ograniče negativne efekte pandemije. Pored toga, međunarodna zračna mreža i dalje je u velikoj mjeri paralizirana , a oporavak aktivnosti MICE još uvijek čeka. Stoga je potrebno razmisliti o potrebi da poslovni hoteli budu kreativni i inovativni.

Kako bismo prevladali ovu krizu i preusmjerili hotele na druge kupce i poslovne modele , pozivamo bilo koju osobu koja je problematična, posebno  studente EHL-a i HES-SO Valais Wallis-a,  da podijele svoje ideje, kao i svoja očekivanja kao potencijal kupci. Nema sumnje da se urbani hoteli moraju ponovo izmisliti kako bi osigurali nastavak svog poslovanja i zaštitili radna mjesta . Vjerujemo da ulazimo u novu normalu u kojoj će urbani poslovni hoteli trajno izgubiti značajan dio svoje poslovne klijentele i neće moći nadoknaditi taj gubitak, što dovodi u pitanje njihovu profitabilnost .

Kako biste ponovo iskoristili raspoloživi hotelski prostor i infrastrukturu? Koje prilagodbe se mogu izvršiti, u rasponu od “hibridizacije” do ukupne konverzije hotela? Jeste li čuli za urbane hotele koji su na bilo koji način nadoknadili nedostatak međunarodne klijentele? Imate li originalnih i izvodljivih ideja da podržite hotelijere u ovom kriznom periodu? Koji vam se projekti čine najperspektivnijim za pomoć ovom sektoru? 

Cilj projekta nije povećati atraktivnost destinacije. Nije pitanje razvoja strategije kojom bi se pad poslovnih kupaca kompenzirao povećanjem broja kupaca u slobodno vrijeme. Za to je na mnogim destinacijama već puno posla.

Organizatori vam daju priliku da podijelite svoje ideje i mišljenja na našoj platformi, kao i da otkrijete ideje drugih saradnika. Crteži, tekstovi, animacije, videozapisi: bilo koji oblik izražavanja i podrške su dobrodošli.

Kada se anketa zatvori, panel stručnjaka će procijeniti doprinose koji su dali. Je nagrada pobjednicima prvi će dobiti bon u vrijednosti 1.200 švajcarskih franaka za jednu noć smještaj i obrok u Hotel Palafitte u Neuchâtel i da će imati priliku da predstave svoje ideje na generalnom sastanku sa sudionicima našeg projekta u srpnju. The pobjednici drugo i treće mjesto dobiće vaučer u vrednosti od 315 švicarskih franaka za jednu noć smještaj i večera u Hotel Le Petit Manoir , Morges i vaučer u vrednosti od 250 švicarskih franaka za jednu noć smještaj i večera u Hotel Le Coucou , Caux.

Za više informacija posjetite web stranicu projekta: www.futureofbusinesshotels.org 

Redakcija

e-Turizam.com je regionalni turistički web portal s najnovijim informacijama i znanjima iz područja turizma.