e-Turizam.com
Blockchain – Reinventing Travel Industry Settlement

Blockchain u industriji turizma

Travel Ledger elektronička faktura

Travel Ledger je elektronička faktura i sistem doznaka za sve industrije putovanja, ne-zrakoplovne. Kao osnovnu tehnologiju ima blockchain.

Većina turističkih kompanija mjesečno rješava tisuće trgovinskih računa i plaćanja. U prosjeku, na svaka 4 sata pomirenja aviokompanija, industrija izvrši 40 sati ne-zračnog pomirenja. To će se promijeniti. Ono što je nedostajalo je jednostavna, standardizirana platforma za evidentiranje svih ne-zračnih transakcija s kolegama na sličan način kao BSP za zrak.

Travel Ledger najvažnija aplikacija Blockchaina u industriji turizma

Travel Ledger je vjerojatno najvažnija aplikacija Blockchaina u industriji turizama. Nekoliko godina u razvoju i sada blizu pokretanja, pojednostavit će i revolucionirati način na koji igrači u industriji međusobno razmjenjuju financijske podatke i podmiruju plaćanja, gradeći tako „Ekosistem povjerenja“.

Na ovom webinaru čut ćete od Roberta Da Rea zašto su on i njegovi kolege osnivači odlučili razviti Travel Ledger kao Blockchain aplikaciju, kako je napredovao razvoj i kako će Travel Ledger zaista imati koristi od turističke industrije sa “povjerenjem” u svojoj srži .

Sponzor:

e-Turizam.com želi zahvaliti Travel Ledger-u na sponzorstvu ovog događaja.

WEBINAR: Četvrtak, 29. aprila 2021, 12:00 – 13:00 CEST

https://www.eventbrite.co.uk/e/blockchain-reinventing-travel-industry-settlement-tickets-147611739687?#

Jasmin Mulahasanović, MA

On je osoba koja je strastvena u pomaganju ljudima, zajednicama i preduzećima da maksimalno iskoriste tehnologiju i internet marketing. Njegova posvećenost digitalnoj transformaciji kompanija je nepokolebljiva. Uvjeren je da svaka kompanija, bez obzira na veličinu ili industriju, može razviti svoj puni online potencijal.

Njegove višejezične vještine su impresivne: tečno govori engleski, njemački, turski, bosanski, srpski i hrvatski. Ova jezička raznolikost mu omogućava da efikasno radi i komunicira u različitim kulturnim kontekstima. Njegov način rada karakteriše upornost, pouzdanost i ciljno orijentisana timska igra.

Akademsko obrazovanje stekao je na renomiranom austrijskom univerzitetu IMC FH KREMS gdje magistrirao, a diplomirao je na Anadolu univerzitetu u Turskoj. Osim toga, njegovu stručnost potvrđuju i Googleovi certifikati u Google Ads, Google Analytics, Google Cloud i primjeni online marketinške strategije.

U svojoj trenutnoj ulozi radi na digitalnim projektima za različite kompanije, nastojeći maksimalno iskoristiti njihov online potencija u digitalnoj transformacijil. Njegovo veliko znanje, iskustvo i strast prema digitalnim tehnologijama i marketinškim strategijama čine ga nezamjenjivim partnerom svake moderne kompanije koja želi uspjeti u digitalnom svijetu. Vlasnik je konsultantske marketinske agencije Magaza Digital koja je visegodišnji Google Partner za Google oglašivačku mrežu, a nedavno je agencija certificirana kao Google Cloud partner.