e-Turizam.com
Foto: marko8904 Flickr.com

Sektor turizma je jedan od važnijih faktora ekonomskog razvoja

Srbija je jedna od najdinamičnijih turističkih destinacija u Evropi, jer poslednjih pet godina turizam bilježi dvocifren godišnji rast, istakli su danas u Beogradu predstavnici Evropske turističke komisije.
Generalna skupština Evropske turističke komisije (European Travel Commission – ETC), koja okuplja nacionalne turističke organizacije 33 evropske zemlje, održava se danas u prijestolnici Srbije.

U zemljama Evrope u istom periodu turizam bilježi rast od oko 5%, što ukazuje da je ova privredna grana jedna od najvitalnijih, rekao je predstavnik ETC Eduardo Santander.

On je naglasio da ETC, kao organizacija koja se bavi promocijom Evrope kao turističke destinacije na dalekim tržištima, smatra da je Srbija mjesto povezivanja i da zahvaljujući poslovnom partnerstvu između Air Srbije i Etihada mnogo turista iz Azije dolazi u ovaj region.

Predstavnici ETC pohvalili su rad institucija, ministarstva i ostalih turističkih uposlenika u Srbiji jer su zahvaljujući njihovom dobrom radu postignuti i dobri rezultati u ovoj oblasti.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Gordana Plamenac naglasila je da je današnja sjednica važna jer pokazuje da ETC, kao asocijacija nacionalnih turističkih organizacija, računa na Srbiju kao jednog od značajnih članova.

Oni smatraju da Srbija pokreće vrlo zanimljive inicijative koje jačaju regionalnu saradnju, a samim tim i konkurentnost, istakla je Gordana Plamenac.

“Imajući u vidu cilj Evropske turističke komisije – da predstavlja Evropu na prekomorskim tržištima, sve te regionalne rute predstavljaju mamac za turiste sa tih tržišta”, rekla je Gordana Plamenac.

Pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Renata Pindžo naglasila je da je Srbija poslednjih godina bila veoma aktivna u regionalnim projektima.

Ona je ukazala da to da je sektor turzima u našoj zemlji poslednjih godina prepoznat kao jedan od važnijih motora ekonomskog razvoja.

Generalna skupština Evropske turističke komisije održava se u beogradskom hotelu Radison blue.

Foto: marko8904 / Flickr.com

Izvor: Novosti/Tanjug/e-turizam.com 

Redakcija

e-Turizam.com je regionalni turistički web portal s najnovijim informacijama i znanjima iz područja turizma.