e-Turizam.com
alitalia-new-2015-livery-1-azlr

“Air Serbia” i “Alitalia” proširile kod-šer sporazum

Avio-kompanije Air Srbija i Alitalija su proširile svoj kod-šer sporazum da bi putnicima omogućile bolju povezanost između Italije i Srbije, kao i ka ostatku Evrope i Bliskom istoku.
Po ovom sporazumu, Air Srbija će dodati svoj „JU“ kod na domaćim letovima Alitalije između Rima, Peruđe i Peskare, kao i na međunarodnim letovima između Milana i Abu Dabija. Kod-šer sporazum takođe uključuje letove sa aerodroma Fjumićino u Rimu ka 14 destinacija u koje spadaju Abu Dabi (od 10. novembra), Atina, Berlin, Bilbao, Diseldorf, Istanbul, Malaga, Malta, Marsej, Nica, Tel Aviv, Tirana, Tuluz i Valensija, čime ukupan broj kod-šer destinacija sa Alitalijom raste na 37.

S druge strane, Alitalija će dodeliti svoju oznaku „AZ“ letovima Air Srbije između Beograda i osam međunarodnih destinacija, među kojima su Abu Dabi (od 10. novembra), Atina, Berlin, Istanbul, Štutgart, Solun, Tirana i Beč, čime povećava ukupan broj kod-šer destinacija sa Air Srbijom na 20.
Svi postojeći letovi između Italije i Srbije koje obavljaju obe nacionalne avio-kompanije već su sastavni deo kod-šer sporazuma.

Poslednji put smo ovaj sporazum proširili u septembru ove godine i zadovoljni smo što se za svega mesec dana naša saradnja ponovo proširuje – istakao je Dane Kondić, generalni direktor Air Srbije. – Na ovaj način će naša mreža destinacija u Evropi biti znatno produbljena, a istovremeno će Italiju učiniti dostupnijom gostima Air Srbije, koji sada mogu da iskoriste prednosti jednostavnih konekcija preko Rima do 16 destinacija u Italiji i šire – dodao je Kondić.
Novi kod-šer letovi su dostupni za prodaju na vebsajtovima obeju avio-kompanija, kao i preko turističkih agenata.

Izvor: Agencije

Redakcija

e-Turizam.com je regionalni turistički web portal s najnovijim informacijama i znanjima iz područja turizma.