e-Turizam.com
Henri Kol

Promocija Srbije na “Travel Channel”-u

Na “Travel Channel”-u, najpoznatijem svetskom televizijskom kanalu posvećenom putovanjima, od 2. novembra, s emitovanjem je počela emisija „Najveće svetske vožnje motociklima – Balkan“ koja je snimana i u Srbiji. Prirodne ljepote Srbije i gostoprimstvo ljudi kroz emisiju upoznaće gledaoci u 130 zemalja svijeta.

Henri Kol, autor i voditelj emisije, jedan je od najpoznatijih svetskih bajkera i kroz emisiju preporučuje svjetske rute koji svaki bajker mora proći, ali i daje savjete za sve one koje se odvaže na avanturu s motociklom.

Komentarišući rutu kroz zemlje Balkana, Henri je izjavio: „Cijeli region je izvrstan. U Srbiji su me pored prelepe prirode očarali ljudi. Njihova vedrina, otvorenost i želja da predstave sebe i svoju zemlju na najbolji mogući način. Ruta po Srbiji je prava avantura za svakog bajkera, a ja sam prošao samo jedan mali dio. Srbija je kao neka obećana zemlja za bajkere koji otkrivaju nove fantastične rute. Uvijek pozivam ljude da posjete ovakva mjesta prije nego što ih otkrije cijeli svijet“.

Serijal „Najveće svetske vožnje motociklima – Balkan“ sniman je u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Bugarskoj. Henri Kol je svoje putovanje motorom dugačko gotovo 3.000 kilometara počeo u Ljubljani, a završio u Sofiji. Njegova ruta kroz Srbiju kretala se od Mokre Gore, preko Guče, Čačka, Vrnjačke Banje, Đavolje Varoši, Niša, pa sve do Pirota.

Henri Kol je priznati producent i reditelj koji je u svojoj dvadesetpetogodišnjoj karijeri snimio mnoštvo nagrađivanih dokumentarnih filmova i serijala za najveće svetske televizijske kuće poput “Discovery Channel”-a i BBC-a. Svoju strast za putovanjima s “Travel Channel”-om je pretvorio u vrhunski putopisni program, a svijetu je na taj način do sad predstavio Karibe, Italiju, Njemačku, Route 66, Istočnu Evropu, Južnu Afriku i Australiju.

Serijal „Najveće svjetske vožnje motociklima“ emituje se ponedeljkom, od 2. novembra, u 20 sata na “Travel Channel”-u i ima pet epizoda.
Izvor: Agencije

Redakcija

e-Turizam.com je regionalni turistički web portal s najnovijim informacijama i znanjima iz područja turizma.