e-Turizam.com

Via Dinarica proglašena za jednu od top 10 avanturističkih destinacija

Povodom članka objavljenog u britanskom časopisu “The Guardian”, u kojem se staza Via Dinarica imenuje za jednu od top 10 avanturističkih destinacija za odmor u Evropi, a agencija Green Visions ecotours spominje kao lokalni tour operator, želimo da najavimo da će BiH imati svoje predstavnike na ovogodišnjem sajmu turizma “ Adventure Travel Show ” u Londonu, koji će predstaviti “Via Dinarica” koncept širem auditorijumu i tour operatorima koji dolaze iz velikog broja zemalja, saopćeno je iz Green Visions-a, prenosi bh. novinska agencija Patria.

 
Green Visions je bosanska agencija, sa sjedištem u Sarajevu, koja se već 15 godina aktivno bavi razvojem eko i avanturističkog turizma, te promocijom prirodne i kulturne baštine Bosne i Hercegovine i šireg područja zapadnog Balkana. Organizovanje planinarskih i biciklističkih programa na širem području Dinarida su njihove glavne aktivnosti, koje se u posljednjih nekoliko godina aktivno promovišu pod brandom Via Dinarica.
Thierry Joubert iz agencije Green Visions kaže:
– Via Dinarica je ideja poveznica osam balkanskih zemalja, od Slovenije do Makedonije, odnosno koncept razvoja avanturističkog i planinskog turizma, naslonjenog na Dinarske Alpe, čiji se centralni dio nalazi u Bosni i Hercegovini. Navedeno podrazumijeva saradnju BiH sa susjednim zemljama na zajedničkoj promociji, uvezivanju usluga tour operatora, smještajnih kapaciteta, malih planinskih zajednica i svih onih koji mogu da pronađu svoj interes da budu dio ove pozitivne priče.

 

Zvanična prezentacija ideje Via Dinarica i kompletnog njenog koncepta, kao i ponuda planinarskih tura u trajanju od 6 do 8 dana, bit će upriličena 24. januara, a sam sajam traje od 22. do 24. januara.

 

Ovogodišnje učešće na sajmu je sufinansirano od strane 5 avanturističkih agencija, članica“Via Dinarica Alliance” grupe i USAID projekta za Regionalni ekonomski razvoj (REG).

 

Cilj prezentacije i učestvovanja na sajmu jest kreiranje interesa na britanskom turističkom tržištu za ovu vrstu turističkih proizvoda koje je Bosna i Hercegovina u ovom momentu spremna ponuditi, kao i pripremanje novih programa u skladu s interesom britanskih, ali i drugih operatora.
Izvor: Patria/ e-Turizam.com

Redakcija

e-Turizam.com je regionalni turistički web portal s najnovijim informacijama i znanjima iz područja turizma.