e-Turizam.com
Hedef Group investicija u hotelijerstvo u Sarajevu

Turski Hedef investira 30 mil.€ u luksuzni hotel u Sarajevu

Zadnjeg dana trodnevne posjete privredne delegacije Općine Novi Grad Sarajevo Turskoj, načelnik Semir Efendić sastao se u Istanbulu sa predstavnicima Hedef Group – turističkog lanca hotela iz Alanye. Ova grupacija u svom vlasništvu ima pet hotela visoke kategorije u Alanyi koji raspolažu sa više od 6.000 kreveta.

 

Hedef Group ima namjeru izgraditi luksuzni hotel u Sarajevu sa više od 500 soba, kakav naš glavni grad još nema, a u njemu bi posao trebalo dobiti više od 300 osoba. Tokom razgovora, predstavnici Hedef Group su iskazali jasan interes da hotel bude izgrađen u općini Novi Grad Sarajevo.

 

S tim u vezi, načelnik Efendić je izrazio spremnost da općinska administracija pruži svu potrebnu podršku prilikom realizacije investicije izgradnje hotela. Dogovoreno je narednih nekoliko koraka kako bi se došlo do početka ove investicije, a koja bi iznosila oko 60 miliona maraka.

 

Tokom sastanka načelnika Efendića sa predstavnicima Hedef Group naglašeno je kako su investicije u turizam potrebne našoj zemlji zbog stalnog porasta broja turista među kojima je i veliki broj turista iz Republike Turske.

Redakcija

e-Turizam.com je regionalni turistički web portal s najnovijim informacijama i znanjima iz područja turizma.