e-Turizam.com
e-Turizam.com

Digitalna transformacija

« Back to Glossary Index

Digitalizacija utiče na svaku kompaniju, svakog zaposlenog i svakog kupca na različite načine. Bez obzira da li se radi o korištenju podataka, poboljšanju korisničkog iskustva ili automatizaciji procesa – kompanije moraju preispitati svoje poslovne modele i fokusirano uskladiti svoje snage kako bi prepoznale, odredile prioritete i ostvarile nove prilike i mogućnosti u kontekstu digitalizacije.

U ovom kontekstu, termin digitalna transformacija opisuje proces promjene kroz koji kompanija prolazi. Digitalizacija se ne može svesti isključivo na oblast informacionih tehnologija – nego su kompanije podvrgnute holističkim promjenama kao rezultatu digitalne transformacije. Ovo uključuje korporativnu kulturu, organizaciju i procese, prodaju i komunikaciju, proizvode i korisničke usluge. Odgovor na izazove digitalizacije moguće je pronaći samo razmatranjem i interakcijom sa svim faktorima.

Jasmin Mulahasanović, MA

On je osoba koja je strastvena u pomaganju ljudima, zajednicama i preduzećima da maksimalno iskoriste tehnologiju i internet marketing. Njegova posvećenost digitalnoj transformaciji kompanija je nepokolebljiva. Uvjeren je da svaka kompanija, bez obzira na veličinu ili industriju, može razviti svoj puni online potencijal.

Njegove višejezične vještine su impresivne: tečno govori engleski, njemački, turski, bosanski, srpski i hrvatski. Ova jezička raznolikost mu omogućava da efikasno radi i komunicira u različitim kulturnim kontekstima. Njegov način rada karakteriše upornost, pouzdanost i ciljno orijentisana timska igra.

Akademsko obrazovanje stekao je na renomiranom austrijskom univerzitetu IMC FH KREMS gdje magistrirao, a diplomirao je na Anadolu univerzitetu u Turskoj. Osim toga, njegovu stručnost potvrđuju i Googleovi certifikati u Google Ads, Google Analytics, Google Cloud i primjeni online marketinške strategije.

U svojoj trenutnoj ulozi radi na digitalnim projektima za različite kompanije, nastojeći maksimalno iskoristiti njihov online potencija u digitalnoj transformacijil. Njegovo veliko znanje, iskustvo i strast prema digitalnim tehnologijama i marketinškim strategijama čine ga nezamjenjivim partnerom svake moderne kompanije koja želi uspjeti u digitalnom svijetu. Vlasnik je konsultantske marketinske agencije Magaza Digital koja je visegodišnji Google Partner za Google oglašivačku mrežu, a nedavno je agencija certificirana kao Google Cloud partner.