e-Turizam.com

GTF Leaders Summit Europe / Panel: Meaningful Tourism in Post-Pandemic Times

Global Tourism Forum

Leaders Summit Europe / Panel: Meaningful Tourism in Post-Pandemic Times

  • Prof. Dr. Wolfgang Georg Arlt FRGS FRAS, CEO of COTRI and Dean of HATT Business School Institute
  • Prof. Dimitrios Buhalis, Director eTourismLab Bournemouth University
  • Saira Akbar, Chief Executive Officer, Global Management Consultant
  • Eduardo Santander, Executive Director European Travel Commission

World Tourism Forum Institute preoblikuje ekonomije kroz razvoj turizma, u zemljama u kojima imaju neispričanu turističku priču. Cilj je smanjiti negativan utjecaj turizma, povećanjem pozitivnijeg utjecaja ciljeva održivog razvoja u turizmu na globalnoj razini. World Tourism Forum Institute je think-tank sa sjedištem u Londonu koji se fokusira na turističku industriju i razvija projekte koji se odnose na ekonomiju i investicije koji su povezani sa turizmom.

Institut Svjetskog turističkog foruma stvara naslijeđe za zemlju domaćina, kroz pažljivo odabrane i prilagođene inicijative koje imaju za cilj promoviranje i podršku soft imidža zemlje na međunarodnom nivou. Ova iskustva su osmišljena da ojačaju brendiranje zemlje u inostranstvu kroz konferenciju, WTFI-jeve majstorske kurseve i međunarodne medijske promocije.

MANIFESTO

Preoblikovanje ekonomije kroz turizam. Glavna ekonomska prednost aktivnosti vezanih za turizam je u tome što one doprinose zemljama u razvoju tri visoko prioritetnim ciljevima: stvaranje prihoda, radna mjesta i zarada u stranoj valuti. Sektor turizma će igrati važnu ulogu u ovom pogledu kao pokretačka snaga ekonomskog razvoja. Efekat koji ova industrija može imati zavisi od specifičnih karakteristika svake zemlje u različitim fazama ekonomskog razvoja. S obzirom na složenost turističke potrošnje, njen ekonomski uticaj se naširoko osjeća u drugim proizvodnim sektorima, što u svakom slučaju dovodi do ubrzanog razvoja.

Redakcija

e-Turizam.com je regionalni turistički web portal s najnovijim informacijama i znanjima iz područja turizma.