e-Turizam.com

Mostar uvršten na listu skrivenih turističkih rajeva

Rick Steves, najprodavanijih autor turističkih vodiča u Americi i voditelj turističkih serijala na Američkoj javnoj televiziji, u svom najnovijem televizijskom projektu uvrstio je Mostar među 12 skrivenih mjesta u Evropi.

 

Serijal njegovih reportaža pod nazivom ‘Skivena Evropa’ (Hidden Europe) u kojem je osim Mostara, predstavljen San Sebastian u Španjolskoj, Lucca I Civita di Bagnoregio u Italiji, Česky Krumlov u Češkoj, Tangier u Moroccu, Hallstatt u Austriji dr. sa emitiranjem bi trebao početi početkom marta ove godine na američkoj televizijskoj mreži.

 

O ovom specijalnom serijalu emisija i gradovima koje je posjetio ovog vikenda će govoriti i u veoma gledanoj emisiji “Los Angeles Times Travel Show”.

 

Steves kaže da je putovanje Europom tako uzbudljivo upravo zbog raznih spojeva različitih kultura, a taj kulturni mix i raznolikost najviše je vidljiva u BiH, a osobito u Mostaru. Iz tih razloga preporučuje Amerikancima da ga svakako posjete. Ovaj grad ga je fascinirao jer je to navodi, mjesto iz čije prošlosti generacije mogu naučiti brojne lekcije.

Svoj prvi turistički vodič “Europe Through the Back Door” Steves je napisao još 1980, a autor je još 40 knjiga na tu tematiku.

Redakcija

e-Turizam.com je regionalni turistički web portal s najnovijim informacijama i znanjima iz područja turizma.