e-Turizam.com

Fotografijom promoviše Bosnu i Hercegovinu

Sead Sulejmanovic (22) rodjen je  u Wetzlaru, blizu Frankfurta. Njegovi roditelji su porijeklom iz Srebrenice i Mostara. Prije nešto više od godinu dana ljubav prema domovini Bosni i Hercegovini ga je odvela u čarobni svijet fotografije.

 

Rijeka Drina

 

Njegove slike su obišle cijeli svijet i fotografisanjem se već bavi profesionalno. Na nedavno održanom međunarodnom takmičenju “Metro Photo Challange” Sead je sa fotografijom njegove omiljene rijeke Drine osvojio peto mjesto. Kako ističe, svojim slikama želi da doprinese promociji turističkih ljepota Bosne i Hercegovine u svijetu.

 

Tekija Blagaj

“Moram priznati da najviše volim da slikam prirodne ljepote Bosne i Hercegovine, tako da svaki slobodan godišnji odmor provodim u domovini, baveći se fotografisanjem predivnih pejzaža, planina, rijeka i gradova.”

Nadam se da ću bar jednim dijelom doprinijeti da cijeli svijet vidi kakve prirodne ljepote, kulturno historijske znamenitosti naša domovina posjeduje. Na malo mjesta u svijetu fotograf može u jednom kadru fotografisati četiri bogomolje najvećih svjetskih religija, kao sto je to moguće u Sarajevu, istakao je na kraju Sead Sulejmanović. U nastavku možete pogledati foto galeriju Seadovih radova.

 

 

Redakcija

e-Turizam.com je regionalni turistički web portal s najnovijim informacijama i znanjima iz područja turizma.