Lonely Planet: BiH me─Ĺu 10 najpovoljnijih destinacija koje treba posjetiti

Lonely Planet: BiH me─Ĺu 10 najpovoljnijih destinacija koje treba posjetiti

Lonley Planet objavio je listu “Best in Travel” za 2016. godinu na koju je uvrstio i BiH kao jednu od 10 destinacija koju treba posjetiti, a za ┼íto ne treba mnogo novca.

Bosna i Hercegovina se na┼íla na petom mjestu ove liste, a turistima se preporu─Źuje da vide franjeva─Źke samostane, posjete razne festivale, pro┼íetaju olimpijskim planinama i skijaju ili da voze kajak najzahtjevnijim evropskim rijekama.┬á

“Jeftin smje┼ítaj, obroci i transport kombinovani sa historijskim gradovima, adrenalinskim aktivnostima koje imaju pristupa─Źne cijene su nagrada i za one koji nemaju mnogo novca, te za one koji tragaju za ne tako posje─çenim destilacijama Evrope”, pi┼íe Lonley Planet.

Na┼ía zemlja se na┼ía na listi “rame uz rame” sa najljep┼íim destinacijama Zapadne Australije, ostrva Timor-Leste, obale Kostarike, Kvebeka, Galicije, Novog Meksika, Isto─Źne Afrike, Vijetnama i Estonije.

Lonley Planet napravio je ovu listu sa savjetima a naglasak je na tome da se destinacije poput BiH, koje su kako navode prelijepe, mogu posjetiti bez velikog nov─Źanog ulaganja.