e-Turizam.com
Zastava Bosne i Hercegovine

Lonely Planet: BiH među 10 najpovoljnijih destinacija koje treba posjetiti

Lonley Planet objavio je listu “Best in Travel” za 2016. godinu na koju je uvrstio i BiH kao jednu od 10 destinacija koju treba posjetiti, a za što ne treba mnogo novca.

Bosna i Hercegovina se našla na petom mjestu ove liste, a turistima se preporučuje da vide franjevačke samostane, posjete razne festivale, prošetaju olimpijskim planinama i skijaju ili da voze kajak najzahtjevnijim evropskim rijekama. 

“Jeftin smještaj, obroci i transport kombinovani sa historijskim gradovima, adrenalinskim aktivnostima koje imaju pristupačne cijene su nagrada i za one koji nemaju mnogo novca, te za one koji tragaju za ne tako posjećenim destilacijama Evrope”, piše Lonley Planet.

Naša zemlja se naša na listi “rame uz rame” sa najljepšim destinacijama Zapadne Australije, ostrva Timor-Leste, obale Kostarike, Kvebeka, Galicije, Novog Meksika, Istočne Afrike, Vijetnama i Estonije.

Lonley Planet napravio je ovu listu sa savjetima a naglasak je na tome da se destinacije poput BiH, koje su kako navode prelijepe, mogu posjetiti bez velikog novčanog ulaganja.

Redakcija

e-Turizam.com je regionalni turistički web portal s najnovijim informacijama i znanjima iz područja turizma.