e-Turizam.com
Porto Montenegro

Crna Gora: Porto Montenegro

KAKO DO PORTO MONTENEGRA

AUTOMOBILOM

Dolazak automobilom vrlo je jednostavan jer se Porto Montenegro nalazi odmah pored Jadranske magistrale, koja se proteže od sjevera Hrvatske. Samo pratite obalu i znakove kad stignete u Tivat. Porto Montenegro ima parking koji se naplaćuje, ali gosti koji potroše preko 15€ u Naselju imaju pravo na besplatan parking i trebalo bi da preuzmu svoju propusnicu na mjestu na kom su potrošili novac.

AVIONOM

Porto Montenegro je udaljen samo 3 sata avionom od najvećih evropskih gradova, i do njega se jednostavno stiže preko tri međunarodna aerodroma – u Tivtu (7km), Dubrovniku (46km) i Podgorici (90km). Svi ovi aerodromi dobro su povezani čarter i redovnim letovima, a nude i mogućnosti slijetanja za privatne avione.

BRODOM

Ako putujete jahtom, marina se nalazi samo nekoliko nautičkih milja u pravcu kopna od ulaza u Bokokotorski zaliv. Naš Tim za pomoć jahtama i naši predstavnici u Marini biće tu da Vam pomognu na svakom koraku, uključujući carinske i imigracione procedure direktno po pristajanju. Pozovite na +382 (0)32 660 990 ili se priključite na VHF kanal 71. GPS položaj Porto Montenegra je 42˚26.03’N 018˚41.33’E.

VIP TRANSFERI

Posjetioci koji borave izvan Porto Montenegra mogu da organizuju VIP transfer službu automobilom ili helikopterom uz pomoć naše concierge službe. Slobodno kontaktirajte na Lifestyle tim za dodatne informacije preko e-maila: lifestyle@portomontenegro.com

PUTOVANJE IZVAN EU

Crna Gora koristi Euro kao platežno sredstvo, ali trenutno nije članica Evropske unije. Građanima EU i onima koji dolaze iz Rusije ne treba viza da uđu u Crnu Goru i dozvoljeno im je da ovdje provedu 90, odnosno 30 dana, u periodu od šest mjeseci.

TEMPERATURA

Crna Gora se može pohvaliti sa 250 sunčanih dana godišnje. Temperatura tokom ljeta prelazi 30°C, a zima je na obali relativno blaga, s najvišom prosječnom temperaturom od 12 do 16°C.

Redakcija

e-Turizam.com je regionalni turistički web portal s najnovijim informacijama i znanjima iz područja turizma.