e-Turizam.com
Tuzla

Pogledajte svu ljepotu Tuzle u 4K

Pripremite se za čulno iskustvo koje do sada niste vidjeli. Film “Tuzla” nudi neobičnu interpretaciju svakodnevnih prizora inspiriranu slikama grada i muzike, kombinirajući staro i novo.

 

Projekat okuplja grupu Tuzkanskih kreativnih fotografa iz One Moment Studio-a, čiji su prethodni kratkometražni filmovi “Prag” i “Timeless” dobili pohvale za kombiniranje vizualne i muzičke umjetnosti.

 

S obzirom da je Grad Tuzla sponzor ovog projekta, film “Tuzla” bit će premijerno prikazan u sklopu Međunarodnog festivala umjetnosti mladih “Kaleidoskop” u ljeto 2016. godine.
Film je sniman u periodu od skoro dvije godine na pedeset različitih lokacija, počevši od religijskih objekata, spomenika kulture pa do prirodnih ljepota grada i okoline ali i industrijskih objekata.

 

Kroz moćne prizore snimljene u visokoj rezoluciji, film “Tuzla” osvjetljava vezu između humanosti i ostatka prirode, pokazujući kako naš životni ciklus odražava ritam planete.

Tuzla 4k from Denis Bašić on Vimeo.

 

Film “Tuzla” napravljen je uz pomoć najsavremenijih digitalnih fotoaparata koristeći standardni broj slika u sekundi i time-lapse sistem za kontrolu pokreta posebno dizajniranim za ovaj projekat. Ovaj sistem omogućuje promjenu perspektive dajući novi pogled na svakodnevne, uobičajne prizore. Prikupljene fotografije su potom prebačene u novi 4K format koristeći najvišu danas dostupnu rezoluciju koja nudi snimke nevjerovatne jasnoće.

 

Film “Tuzla” će biti dostupan za projekciju u 4K formatu, HD formatu, kao i u ostalim standardnim formatima za reprodukciju.

 

Ekipa koja je dala doprinos cijelom projektu:
Denis Basic – kamera
Pedja Pepic – kamera
Mirza Hadzic – kamera
Sulejman Muratovic – kamera
Edis Basic – asistent kamera
Hamdija Mulahasanovic – asistent kamera
Peter Godfrey – muzika
Dzenana Huseinagic Sivic – vocal
Tuzlanski.ba – portal

Redakcija

e-Turizam.com je regionalni turistički web portal s najnovijim informacijama i znanjima iz područja turizma.