e-Turizam.com

Nove investicije: Šeik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata želi razvijati turizam u Bosni i Hercegovini

Biznismen iz UAE i vlasnik kompanije Emirates d.o.o u Sarajevu, u čijem vlasništvu je “Sunnyland” najavio je nove investicijske projekte u Bosni i Hercegovini.
Rekao je, također, da postoje brojne administrativne prepreke za investitore u Bosni i Hercegovini. Upravo zbog toga, kako je istakao, mnogo je teže investirati u BiH, nego u drugim zemljama.

“Naravno, imamo hotel Ferry. Ušli smo u taj projekat, naši prijatelji Bosanci rade sa nama. Želimo napraviti jednu vrstu drugačijeg turizma, a to je takozvani sportski turizam. Kada govorimo o turizmu, tri su vrste turizma. Bosna i Hercegovina ima turizam radi razonode, ali nedostaje zdravstveni i sportski”, kazao je Al-Qasimi i dodao:
“U zemljama Zaljeva vidimo veliki broj sportskih klubova koji idu u Zapadnu Evropu kao bi tamo proveli dio svojih sportskih priprema. Ovdje nema te infrastrukture, sportske infrastrukture, dobar hotel, tereni…Ako to budemo infrastrukturno riješili, želimo da Ferry bude dio rješenja za taj problem. Prvo, to će riješiti pitanje zdravstvenog turizma. Želimo imati i sportski turizam”.

Al-Qasimi je jedan od najznačajnih poslovnih ljudi Bliskog Istoka, koji je izgradio zabavno-rekreativni kompleks “Sunnyland” na izletištu Trebević. On je član vladajuće porodice Al-Qasimi, koja vlada u dva od sedam emirata u UAE. Njegov otac vladao je emiratom Re’s Al-Khaima te je, kako kaže šeik Muhamed, bio je vladar-rekorder po broju godina koje je proveo na vlasti. Šeik Muhamed je bio i ministar pravosuđa u UAE i predsjednik svih sudova u ovoj zemlji.

Redakcija

e-Turizam.com je regionalni turistički web portal s najnovijim informacijama i znanjima iz područja turizma.