e-Turizam.com
Jahorina, Bosna i Hercegovina

Britanski Telegraph: Jahorina među deset najboljih skijališta u Evropi

Britanski Telegraph je objavio selekciju od deset najboljih skijališta u Istočnoj Evropi, a među njima se našla i bh. olimpijska ljepotica Jahorina.

“Jahorina je od Međunarodnog aerodroma u Sarajevu udaljena 40 minuta vožnje i bila je glavno mjesto održavanja takmičenja u alpskim disciplinama za žene tokom Olimpijskih igara 1984. godine. Najveće je skijalište u BiH, koje ima i nove brze ski liftove. Tokom četverogodišnje opsade Sarajeva, na Jahorini su bili ratni položaji, a planina je bila minirana. Staze su deminirane, no, i dalje je opasno kretati se izvan njih. Većina padina na Jahorini odgovara početnicima i srednje vještim skijašima, a obrasle padine štite skijaše tokom lošeg vremena”, objavio je Telegraph predstavljajući Jahorinu.

Osim Jahorine, među 10 najboljih skijališta našli su se Poiana Brasov (Rumunija), Pamporovo (Bugarska), Risa Khutor (Rusija), Mariborsko Pohorje (Slovenija), Popova Sapka (Makedonija), Kranjska Gora (Slovenija), Kopaonik (Srbija), Bansko (Bugarska) i Jasná (Slovačka). Izvor: Klix.ba

Redakcija

e-Turizam.com je regionalni turistički web portal s najnovijim informacijama i znanjima iz područja turizma.