e-Turizam.com

Ilidža dobija najveći turistički kompleks u Bosni i Hercegovini

Već od ljeta ove godine Ilidžu će krasiti rizort, jer se tada očekuje otvaranje novog hotela i kongresnog centra koje gradi “Mrkulić Company”. Novi hotel “Hills” će zajedno sa hotelom “Hollywood” i “Termalnom rivijerom” činiti jedinstven turistički kompleks u BiH.

 

Izgradnja hotela i kongresnog centra počela je krajem 2015. godine. Cijeli objekat zauzimaće oko 30.000 m2 unutar kojih će biti 270 soba, kongresni centar, dječija igraonica, restoran i panoramski restoran, kao i drugi sadržaji koji su u pripremnim fazama za realizaciju.

 

Osim što će ponuditi kapacitet za održavanje seminara i kongresa, u novom hotelu biće otvorene i klinike, što će biti dodatna prednost za sve koji se odluče baš za ovaj hotel. Kvalitetna usluga, po kojoj je poznata ova grupacija, znači i to da će na raspolaganju biti i wellness i spa usluge i ostali sadržaji koji garantuju istinski hedonizam.

 

– Riječ je o kategoriji sa 5 zvjezdica, međutim uzimajući u obzir da je “Mrkulić Company” vlasnik hotela “Hollywood” i novog hotela “Hills”, “Termalna Rivijera” je spona između ova dva hotela i tako u svemu tome zajedno će činiti jedan resort. Ono što je najbitnija stavka je da će ovaj hotel biti unikatan od samog ulaza pa do restorana koji će biti na krovu, spoj linije modernog i tradicionalnog je zapravo nota kojom se vodimo u ovom projektu – navode za “eKapiju” iz menadžmenta hotela.

 

Kažu da će se potruditi da rade sa firmama sa kojima su do sada radili, ali ističe da je najbitnije da sarađuju sa partnerima koji imaju kvalitet. U izgradnji se, ističu, koriste materiji koji zadovoljavaju svjetske standarde.

 

– Gradnja i otvorenje zavise od vremenskih uslova, ali nadamo se da će se to desiti u junu ove godine – ističe menadžment.

 

Već je odavno poznato da je hotel “Hollywood”, susjed budućeg “Hillsa”, najveći u BiH. Ima skoro 500 soba, kongresni centar sa 18 sala, koje mogu da smjeste 3.000 učesnika, restoran u kojem se u 4 ili 8 prostora može istovremeno uslužiti 1.500 gostiju, sportsko-rekreativni centar sa dvoranom, poluolimpijskim bazenom…

 

S obzirom na to da raste broj turista koji posjećuju BiH (u 2015. oko milion posjeta) investiranje u nove hotele ne može biti promašaj. U ove dijelove BiH tradicionalno dolaze gosti iz Slovenije i regiona, kao i iz zemalja Bliskog istoka.

Redakcija

e-Turizam.com je regionalni turistički web portal s najnovijim informacijama i znanjima iz područja turizma.