e-Turizam.com

Hotel Hills / Otvoren jedan od najvećih i najluksuznijih turističkih kompleksa u BiH

U Sarajevu je večeras zvanično otvoren hotel Hills, a čast da presječe vrpcu imao je načelnik Općine Ilidža prof. dr. Senaid Memić.

Svečanom otvorenju su pored vlasnika Mrkulić Company d.o.o. i načelnika Općine Ilidža prisustvovali i brojni gosti, kako domaći tako i strani.

Hotel Hills, Termal & Spa Resort Sarajevo zauzima oko 35.000 m², a obuhvata 261 komfornih, sofistiiciranih, luksuznih soba i apartmana, višenamjenski kongresni centar s modernom konferencijskom tehnologijom, termalne toplice, unutrašnje i vanjske bazene, adrenalin park za djecu i odrasle na impresivnih 2.200 m², dvoranu za vjenčanja, restoran s tradicionalnom bosanskom i internacionalnom kuhinjom, te atraktivan panoramski Sky Bar restoran i lounge bar na vrhu hotela sa prekrasnim panoramskim pogledom na zelenu okolicu hotela i naravno 360 st. pogledom na glavni grad.

hotel-hills-sarajevo-2

– Izuzetno nam je drago što smo imali priliku da ugostimo ovako veliki broj gostiju i da pokažemo ono u čemu smo zapravo jedni od lidera na tržištu, gdje se trudimo da u najboljem svjetlu prezentujemo ono što BiH u turizmu može da ponudi. Vođeni dosadašnjim iskustvom kupovina slovenačke termalne rivijere i gradnja hotela Hills sa kategorizacijom 5 zvjezdica, je jako velik i bitan projekat, ne samo za nas već i za cijelu državu. Vođeni definicijom “No just a hotel” želimo svim gostima omogućiti nezaboravan boravak u cijelom komplexu u kojem se nalazi i najveći hotel u regiji – hotel Hollywood a koji zajedno sa Hillsom imaju kapacitet od 700 soba.

hotel-hills-sarajevo-3

Svakako ono što ovaj hotel čini impresivnim je i najveća kongresna dvorana, sa kapacitetom 1500 – 2000 ljudi. Naravno pored poslovnog tu je i onaj rekreacioni dio za najstarije i najmlađe. Cijeli komplex krasi i dječija igraonica na 3000m² “Kinderland” i naravno komplex bazena Termalne rivijere. U budućnosti ovaj komlex će omogućiti svojim korisnicima niz dodatnih aktivnosti poput adrenalin parka na otvorenom, dodatnih vodenih sadržaja, staza za trčanje, biciklizam,itd. – izjavio je Emir Glogić, brand manager.

hotel-hills-sarajevo-5

Kongresni centar je višenamjenski Kongresni centar s modernom konferencijskom tehnologijom. Odlična lokacija, te prometna povezanost, kvaliteta usluge i smještaja dobri su razlozi za organizaciju sastanaka, kongresa, domjenaka, banketa, vjenčanja, promocija i sličnih aktivnosti.

Kapacitet konferencijske dvorane je 1.500 mjesta. Ostale kongresne dvorane kapaciteta su sa po 180, 150 i 100 mjesta. Sve dvorane imaju svu najsavremeniju konferencijsku opremu.

hotel-hills-sarajevo-4

Predprostor za učesnike konferencije prostire se na 500m². Važno je napomenuti da su sve radove izvodile domaće firme, a ugrađena oprema je od vrhunskih svjetskih proizvođača.

Redakcija

e-Turizam.com je regionalni turistički web portal s najnovijim informacijama i znanjima iz područja turizma.