e-Turizam.com

BBI Real Estate želi da kupi sarajevski hotel Holiday

Uskoro će biti zvanično poznato ime kupca sarajevskog hotela “Holiday”, čija je vrijednost procijenjena na 83 mil KM. U užem krugu za nekadašnji simbol grada Sarajeva, koji je od jula 2014. godine u stečaju, ostala su tri ponuđača, od ukupno devet prijavljenih, ali samo je jedna ponuda stigla iz BiH, piše “Avaz”, prenosi portal Sa-c.net.
“Avaz” iz više izvora saznaje da je u užem krugu najpovoljnijih ponuđača i kompanija “Bosna Bank International Real Estate”, čiji vlasnici iz Dubaija itekako žele kupovinu ovog objekta, a vlasnici su i BBI centra u Sarajevu. Ovu informaciju potvrdio je i Amer Bukvić, direktor BBI banke Sarajevo.

– “BBI Real Estate” zainteresirana je strana za kupovinu hotela “Holiday”. Želimo investirati u BiH, želimo napraviti još megaprojekata u BiH i poboljšati turističku zajednicu Sarajeva i BiH. A hoćemo li dobiti taj tender, zaista ne znam. Mi bismo voljeli da to dobijemo i ako dobijemo, onda ćemo napraviti nešto vrlo značajno za grad – rekao je Bukvić.

Vlasnik hotela, austrijska HETA, koja je prije nekoliko mjeseci i raspisala javni poziv za prodaju ove nekretnine kao najveći povjerilac, završila je svu tendersku dokumentaciju s ponuđačima, a sada je ostalo samo da se usaglasi dogovor s kupcem.

Prema javnom pozivu, prodajom je, osim samog hotela, obuhvaćeno i zemljište oko objekta, odnosno parking prostor ispred i iza hotela. Najniža cijena po kojoj bi hotel mogao biti prodat ne smije biti niža od oko 28 mil KM, prenosi portal Sa-c.net.

Redakcija

e-Turizam.com je regionalni turistički web portal s najnovijim informacijama i znanjima iz područja turizma.